28 / 04 / 2024

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?

Polis Akademisi, 'Polislik mülakat sınavı ne zaman?' sorusunun yanıtını resmen duyurdu. Peki PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte? İşte ayrıntılar...



Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Giriş Sınavı'na katılacak adayların başvurularının alınacağı, ön sağlık kontrolünden geçirilecekleri ve fiziki yeterlilik sınavına alınacakları yer ve tarihler belli oldu. 

Polis Akademisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 2023 PMYO Giriş Sınavı çerçevesinde, aday değerlendirme ve seçme sınavı müracaat kabul, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı aşamasına katılacak adaylar sınav merkezlerini, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifrelerini kullanarak, "www.pa.edu.tr" internet adresinden sorgulayabilecek. 

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?

Adaylar, ilan edilen başvuru merkezlerinde belirlenen tarihlerde başvuru kabul, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı işlemlerini gerçekleştirebilecek. 

Fiziki yeterlilik sınavını başarıyla tamamlayan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyurulacak ileri tarihte mülakat sınavı aşamasına katılacak.

Adaylara sınav giriş belgesi  yollanmayacağı belirtildi. Bu kapsamda, internetten gerçekleştirilen sınav giriş duyurusu, tebliğ niteliğinde olacak. 

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?

PMYO Giriş Sınavı tarihlerini adaylar, e-Devlet sisteminden öğrenebilecek. 

Yapılan açıklamada, adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı ya da bunlara benzer şekilde farklı elektronik eşya bulundurmamaları gerekiyor. 

Polis Akademisi tarafından açıklanan parkur bilgisinde, "Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır" ifadelerine yer verildi. 

Öncelikle adaylara gruplar halinde fiziki yeterlilik parkurunun tanıtılacağı belirtilen açıklamada, "Daha sonra komisyonca ismi okunan aday, komisyona kimliğini vererek kendini tanıttıktan sonra parkurun başlama noktasına gelip kameraya doğru dönerek kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru dönecektir" denildi ve “BAŞLA” komutu ile başlama çizgisini geçtiği anda adayın süresinin başlayacağına dikkat çekildi. 

Polislik parkuru kapsamında, adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların ise 50 saniyede bitirmesi gerekiyor. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha az bir sürede bitiren erkek adaylar ile 42 saniye ve daha düşük sürede bitiren kadın adaylar 100 tam puan alıyor.

Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu, başarısız adaylar ile ilgili olarak “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavının aşamasına geçemiyor. 

İŞKUR 2023 TYP alımlarına başvuracaklar hemen bakın! İŞKUR TYP okul temizlik görevlisi alımı başvurusu nasıl yapılır?

Ehliyet, kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri 2023 ne kadar oldu?  Sürücü kursu fiyatları kaç TL? 

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna yanıt geldi! Doların geleceği seviyeyi görenler gözlerine inanamayacak


Geri Dön