29 / 04 / 2024

Bekçilik sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bekçilik sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bekçilik sınavının ne zaman ve hangi tarihte yapılacağı pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Peki bekçilik sınavı ne zaman, bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Pek çok kişinin gündeminde yer alan 2023/1.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavı için tarih resmen yayımlandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, aynı zamanda bekçi sınavı giriş belgesi için de tarih açıklandı. 

Peki bekçilik sınavı ne zaman, bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Bekçilik sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Milliyet'te yer alan habere göre, bekçilik başvurusu kabul edilen adaylar da bekçi sınavı ne zaman olacak sorusuna yanıt arıyor. İşte 2023/1.Dönem Bekçilik sınav giriş belgesinin nasıl alınacağı ile ilgili detaylar...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için görevlendirilmiş olan bekçiler ile ilgili sınav başkent Ankara'da yapılacak. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, 2023 yılının merakla beklenen ilk bekçi sınavı için tarih belirlendi. İşte pek çok kişi tarafından merak edilen bekçilik sınav tarihi ve sınav giriş belgelerini alma zamanı...

BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bekçilik sınavı 30 Eylül 2023 Cumartesi günü, saat 14.00'te yapılacak.

BEKÇİ SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Paylaşılan detaylara göre, adaylar sınav giriş belgelerini, 22 Eylül 2023 tarihinden itibaren e-devlet şifreleri ile kimlik doğrulama uygulamasıyla http://www.meb.gov.tr internet adresinden alacak.

Bekçilik sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır?

BEKÇİLİK SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

-Söz konusu değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden gerçekleştirilecek olup yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılmasıyla hesaplanmış olan puanlar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

-Ayrıca başarı puanı hesaplamalarında [Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacak.

-Söz konusu bu değerlendirmede virgülden sonra 4 basamak dikkate alınacak. Yine verilen bilgiye göre, başarı puanı hesaplaması sonucu eksi puan alan adayların puanları 0’a (sıfır) tamamlanacak.

-Değerlendirme esnasında Merkez Sınav Kurulu kararı ya da yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanmasıyla puanlamalar yapılır.

-Yine verilen bilgilere göre, yanıt anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek olup soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmelere bu soru/sorular dâhil olmayacak..

Vera İncek geliyor! Başkentte 360 konutluk yeni proje!

Son dakika! 6 üniversiteye 70 akademisyen, 8 üniversiteye 308 personel alınacak!

Arsa ve arazi fiyatları en çok bu 5 ilde arttı! İşte metrekare metrekare son dakika fiyatları!


Geri Dön