23 / 07 / 2024

Enflasyon aralıkta neden düşük çıktı? İşte o sorunun yanıtı!

Enflasyon aralıkta neden düşük çıktı? İşte o sorunun yanıtı!

Aralık ayı enflasyon rakamları şaşırttı. TÜİK verilerine göre enflasyon aralıkta aylık bazda yüzde 1,18, yıllık bazda iste 64,27’ye gerilediği duyuruldu. İşte salı günü yapılan bu açıklamayla herkesin kafasında, “Acaba ne oldu da enflasyon düştü?” sorusu belirdi. İşte bu soruya Merkez Bankası cevap




Türkiye’de özellikle milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği aralık ayı enflasyon rakamları şaşırttı. TÜİK verilerine göre enflasyon aralıkta aylık bazda yüzde 1,18, yıllık bazda iste 64,27’ye geriledi.

İşte salı günü yapılan bu açıklamayla herkesin kafasında, “Acaba ne oldu da enflasyon düştü?” sorusu belirdi.

İşte bu soruya Merkez Bankası (TCMB), bugün yaptığı açıklamayla cevap verdi.

Enflasyon aralıkta neden düşük çıktı? İşte o sorunun yanıtı!

TCMB, yayımladığı Fiyat Gelişmeleri Raporu’nda da, aralıkta yıllık enflasyonun tüm alt gruplarda belirgin bir düşüş kaydederken, hizmet grubundaki gerilemenin ise görece sınırlı kaldığını duyurdu.

TCMB raporuna göre yıllık tüketici enflasyonuna katkı aralıkta bir önceki aya kıyasla temel malda 6,96 puan, gıda ve alkolsüz içeceklerde 6,04 puan, enerjide 3,52 puan, hizmette 2,48 puan ve alkol-tütün-altında 1,12 puan azalmış oldu.

"ÖTV MATRAH DÜZENLEMESİYLE OTOMOBİL FİYATLARI GERİLEDİ"

Merkez Bankası açıklamasında, temel mal grubunda aralıkta ÖTV matrah düzenlemesinin etkisiyle otomobil fiyatları yüzde 1,71 gerileyerek alt grup aylık fiyat artışını sınırladı. Böylece dayanıklı mal alt grubunda yıllık enflasyon 41,37 puan geriledi ve yüzde 48,13 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön