27 / 04 / 2024

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlanacak mı? İşte o sorunun yanıtı…

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlanacak mı? İşte o sorunun yanıtı…

Yeni yıl ile birlikte iğneden ipliğe her şeye zam gelirken, deyim yerindeyse neredeyse uçak bilet fiyatlarıyla yarışan otobüs biletlerinin zamlanıp zamlanmayacağı merak konusu. TOFED Başkanı Birol Özcan o soruyu yanıtladı.



Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, herkesin merak ettiği o soruya yanıt verdi. Özcan, covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında yüzde 50 kapasiteyle hizmet verdiklerini hatırlatarak vakaların azalmasıyla yüzde 100 kapasiteyle hizmet vermeye devam ettiklerini açıkladı.

Karar.com’un haberine göre, salgının hız kesmesiyle birlikte otobüs seferleri ve yolcu sayılarının da arttığını dile getiren Özcan, “2021 yılında artmaya başlayan otobüs seferleri, geçen yıl da daha da yükseldi ve normale döndü. 2021 yılında İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda 370 bin otobüs sefer yapmıştır. Geçen yıl ise otobüs sefer sayımız 427 bine kadar yükseldi” diye konuştu.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlanacak mı? İşte o sorunun yanıtı…

2022 yılında bir önceki yıla göre otobüs sefer sayısının yüzde 15 oranında arttığına işaret eden Özcan, ayrıca yolcu sayısının da arttığını söyledi. Birol Özcan, otobüs şirketlerinin artan sefer ve yolcu sayısından memnun olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Covid-19 salgınından önce otobüs sefer sayılarımız günlük 2 bin civarındaydı. Bu sayı daha sonraki tarihlerde çok düştü. 2022 yılında ise günlük otobüs sefer sayılarımız artarak bin 170’e ulaştı. Ancak 2023 yılına biraz durgun başladık. Sömestr tatili, yaklaşan Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı’nın yanı sıra yaz tatiliyle beraber otobüs sefer sayılarının daha da artmasını bekliyoruz. “


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön