27 / 04 / 2024

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlandı mı? İşte o sorunun cevabı!

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlandı mı? İşte o sorunun cevabı!

Son dönemde toplu ulaşım ve taksi ücretlerine peş peşe yapılan zamların ardından akıllara, “Şehirlerarası otobüs biletleri de zamlandı mı yoksa zamlanacak mı?” sorusu geldi. İşte bu soruya en net cevabı, işin başındaki isim verdi ve bakın ne dedi?..



Yeni yılla birlikte toplu taşıma araçlarından taksi tarifelerine kadar zamlar gelirken, şehirlerarası otobüs ücretlerinin artıp artmayacağı da vatandaşın kafasında soru işaretleri oluşturuyor.

İşte bu soruya en net yanıtı, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan verdi

Özcan, geçtiğimiz yazdan bu yana otobüs bilet ücretlerinde herhangi bir artış yapmadıklarını hatırlatarak, “Bu sene için de yeni bir tarife beklentimiz yok. Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları aynı kalacak” açıklamasında bulundu.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlandı mı? İşte o sorunun cevabı!

“FİYATLAR ARTARSA YOLCU BULAMAYIZ”

Firmalarının artan sefer ve yolcu sayısından memnun olduğunu dile getiren Özcan, sömestr tatili, ramazan ve bayram ile yaz tatiliyle birlikte bu sayının daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Özcan, sefer sayılarının azalmasına rağmen firmaların iyi para kazandığını ve yaz aylarından beri bilet fiyatlarında artış olmadığını vurguladı.

Otobüs bilet fiyatlarının uzun zamandır fiyatlarımız sabit kaldığına dikkat çeken Özcan, “Fiyatlar aynı kalacak. Bu sene için de yeni bir tarife beklentimiz yok. Zaten eğer fiyatları artırırsak, yolcu bulamayız” şeklinde konuştu.


Geri Dön