08 / 05 / 2024

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlanacak mı? İşte o sorunun yanıtı…

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlanacak mı? İşte o sorunun yanıtı…

Yeni yıl ile birlikte iğneden ipliğe her şeye zam gelirken, deyim yerindeyse neredeyse uçak bilet fiyatlarıyla yarışan otobüs biletlerinin zamlanıp zamlanmayacağı merak konusu. TOFED Başkanı Birol Özcan o soruyu yanıtladı.



DOLULUK ORANLARIMIZ İYİ

Özcan, Batıdaki firmaların, Doğu’daki firmalara göre biraz daha fazla para kazandığını ileri sürerek yaz başından beri bilet fiyatlarına herhangi bir artış yapmadıklarını söyledi. Uzun zamandır bilet fiyatlarının sabit tutulduğunu ifade eden Özcan, “2023 yılı için yeni bir tarife beklentimiz yok. Otobüs bilet fiyatları aynı kalacak. Mazot fiyatları da iyi seviyede. Eğer bilet fiyatlarını artırırsak yolcu da bulamayız. Uçak firmalarının indirim yaptığı dönemlerde biraz yolcularımız maalesef azalıyor. Sefer sayılarımız düşse de doluluk oranımız gayet iyi durumda” diye konuştu.

KÖPRÜ GEÇİŞLERİNE İZİN VERİLSİN

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlanacak mı? İşte o sorunun yanıtı…

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, yeni yılda köprü ve otoyol fiyatlarının artırılmaması kararından çok memnun olduklarını dile getiren Özcan, bunun otobüs şirketlerine de  olumlu yansıyacağını kaydetti. Ayrıca İstanbul’da belirli saatlerde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden otobüs şirketlerinin geçişlerine izin verilmesini talep ettiklerini de söyleyen Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan böyle bir beklentimiz bulunmakta. Eğer belirli saatlerde köprülerden geçişe izin verirseler çok mutlu olacağız” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön