28 / 04 / 2024

''Benim maaşım neden düşük?'' diyen EYT'liler dikkat! Ne yapılması gerekiyor? Ücretlerde yeni ayar!

''Benim maaşım neden düşük?'' diyen EYT'liler dikkat! Ne yapılması gerekiyor? Ücretlerde yeni ayar!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında emekli olan milyonlarca kişinin arasında maaşını düşük bulanlar yer alıyor. Peki ''Benim maaşım neden düşük?'' diyen EYT'liler ne yapmalı? İşte ayrıntılar...



Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında emekli aylığı bağlama işlemleri hala devam ederken öte yandan da henüz tamamlanmayan 200 bine yakın dosya yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ise işlemlerin hızlı şekilde tamamlanması için yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Binlerce EYT'lilerin aklında ise ''acaba benim maaşım düşük mü bağlandı, emekli maaşım düşük bağlanmış ne yapmalıyım?'' gibi ssotular yer alıyor. Peki bu EYT'liler ne yapmalı?

EYT MAAŞINI DÜŞÜK BULANLAR DİKKAT!

EYT maaşları ile ilgili değerlendirmeler yapan Ekonomist Muhammet Bayram EYT'lileri uyardı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bayram bu gibi konularda, yoğun bir şekilde emeklilik dilekçeleri verilerek SGK’ye başvuru yapıldığını belirterek '' Burada memurdan kaynaklı, emeklilik işleri için verilen evraklar, bilgilerin yanlış olmasından kaynaklı bazı sorunlar ortaya çıktı'' dedi. 

Bu sorunlara değinen Bayram; bazı emeklilerimizin düşük de olsa maaşları daha az bir tutarda bağlanabildiğini belirtti. Öte yandan emeklilik aylığı düşük olan ve daha yüksek olması gerektiğini düşünen emekliler varsa SGK’ya dilekçe verebileceklerini belirtti. 

  Benim maaşım neden düşük? diyen EYT liler dikkat! Ne yapılması gerekiyor? Ücretlerde yeni ayar!

YANLIŞ HESAPLANAN MAAŞLAR GERİ ÖDENİR Mİ?

Maaşlarda düşük hesaplandığı ortaya çıkması halinde, eksik aldığı ay farkları mutlak suretle iade ediliyor.

Bayram, ''Burada ilgilinin emeklilik dilekçesini verdiği aylık bağlama oranları, büyüme oranları ve enflasyon rakamları burada etkendir. ''dedi.

Bayram, emekliler daha önce emeklilik aylığı bağlanan kişi ile kendi maaşını karşılaştırmaları halinde yanılgıya düşebileceklerini belirtti.

Bu konuyla ilgili emeklilerin SGK’ya konuyla ilgili bir dilekçe vermeleri halinde, hesaplama yanlışsa, emekliye farkın geri ödeneceğini açıkladı.

EMEKLİLİK HAKKI YANAR MI?

Eğer bir kişinin işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihinden önce ve primini tamamlamamışsa mutlak suretle hakkı devam ediyor. Bayram ''Kanuni bir düzenleme oldu. 8 Eylül 1999 öncesi işe girişi varsa yaş şartı ortadan kaldırıldı ve emekliliğin yolu açılmış oldu. Primi tamamlamayan emekliler çalışarak veya borçlanma yolu ile emekli olabilirler." dedi. 

Milyonlarca emekli dört gözle bekliyor! Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? EYT'liler de yararlanacak mı?

Düşük maaş alan emeklilere müjde! Geriye dönük iade yapılacak! Detaylar peş peşe açıklandı!

Geri Dön