16 / 05 / 2024

Hippi ve vintage tarzda giyinmeyi sevenlere couture mobilya

Hippi ve vintage tarzda giyinmeyi sevenlere couture mobilya

XX. yüzyılın en ikonik tasarımlarından Arne Jacobsen'in Egg koltuğunun çok renkli, hippy-chic bir versiyonuna sahip olmak ister misiniz?



Ya da döşemelik kumaşlar arasında kararsız kalıp hepsini almak istediğinizde size bunu yapmanızın mümkün olmasını? İlham kaynağınız eski bir ressam ve heykeltıraş olan İngiliz tasarımcı Lisa Whatmough ise, bunları evinizde uygulamanız mümkün. 2005 yılında Londra'da açtığı Squint isimli mağazası ile pek çok tutkun yaratan Whatmough, patchwork tekniğiyle bir araya getirdiği renkli tekstilleri kanepe, koltuk, abajur şapkası, yatak örtüsü ve ayna çerçevelerine uyguluyor. Viktoryen döneme ait mobilyalardan modern tasarımlara kadar birçok ürün onun elinden çıkan kumaşlarla yeniden hayat kazanıyor. Eski mobilyaları yenileyerek kullanım sürelerini uzatan tasarımcı, bir anlamda ekolojik sisteme katkıda bulunmuş oluyor. Moda dünyasında Burberry ve Miu Miu gibi markaların sık sık yer verdiği patchwork, bilirsiniz ki bizim ülkemizde özellikle yatak örtüsü ve yorganlarda çok kullanılır. Birbirini tekrar etmeyen farklı tekstillerle kaplanmış bu ürünler, evde `couture mobilya' akımının da en önemli temsilcilerinden sayılıyor. Hippi ve vintage tarzda giyinmeyi sevenler bu tip tasarımlarla evlerini de kendileri gibi renkli yapabilirler.

ÇALIŞACAKSAM BU MUTFAKTA OLMALI
Carlo Colombo ve Paolo Piva gibi dünyaca ünlü İtalyan tasarımcı ve mimarların tasarladığı Poliform Varenna mutfaklar, gerçekten insanda sürekli yemek pişirme isteği uyandırıyor. Geniş ve farklı alternatiflerin olduğu koleksiyonda, İtalyan lake, doğal ahşap, cam, parlak laminat gibi malzemeler kulanılmış. Kullanımı kolay, modern tasarımlı, yaratıcı çözümler sunan bir mutfak arıyorsanız, Italdeko'ya uğrayın. (0212 273 21 49)

Ece Şirin'in evi
metrekarelik evinde rahat yaşam alanları kurgulamış. Odalar arasındaki enerji akışına çok önem veren Şirin, çoğu eşyasından ayrılamadığı için eski ile yeniyi buluşturan bir stilde karar kılmış. Feng Shui'ye göre, evdeki odun, tahta gibi objelerin kendisini rahatlattığını söylüyor. Dengeli ve geniş zamanlı olarak tanımla-nabilecek bu ev, sahibinin iç sesini çok iyi yansıtıyor; tek önerim eski ve yeniyi aynı alanda birlikte kullanması olabilir. Yemek odasındaki sandalyelerin modern tasarımlı modellerle değiştirilmesi gibi.

LİSTE
-Moda tasarımcısı Erdem Moralıoğlu'nun İngilizlerin ünlü kırtasiye markası Smythson için kendi eskizleri ve çiçek desenleriyle tasarladığı defterlere not tutmak.
- Gündüz kıyafetlerinin üzerine bir tutam Tinkerbell peri tozu serpmek; pullanmak, payetlenmek...
- Hit tasarımcı Marcel Wanders'ın kar tanesi desenli kaykaylarını gördükten sonra yeniden kaykaya başlamak.
Melda Narmanlı Çİmen/Milliyet Cadde


Geri Dön