06 / 05 / 2024

Hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemi nasıl yapılır?

Hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemi nasıl yapılır?

Tapu işlemleri içerisinde yer alan hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar…



Hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemi nasıl yapılır?

HİSSE TEVHİDİ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Hisse tevhidi işlemi için en merak edilen konulardan biri de bir başvuru yapılıp yapılmadığıdır.

Öncelikle işlem bir mal üzerinde sahip olunan hisse ile yeni sahip olunacak hissenin birleştirilmesi işlemidir. Tapu işlemleri sırasında yapılmaktadır.

Bu tarz bir işlem yaptırmak istendiğinde özellikle müracaat edilmesine gerek yoktur. İstenilen belgelerin eksiksiz sunulması halinde ve satış işleminin sorunsuz bir şekilde yapılması halinde gerçekleşmektedir. Kısaca ifade etmek gerektiğinde tapu müdürlüğü tarafından yapılması zorunlu bir işlem olarak da ifade edilir.

İşlem sürecinin ana teması mevcut olunan bir hisse üzerinden yeni hisse sahibi olunması yatmaktadır. Ortaklı olan taşınmaz mallar üzerinde sıklıkla uygulanan bir işlemdir. Hisse sahibi olan kişi diğer ortaklardan hisse satın alması halinde eski hisse ile yeni hissenin bir araya getirilmesi anlamına gelmektedir. Tapu işlemleri arasında yer alır. Sürekli olarak yapılan bir işlem olarak da ifade edilmektedir.

Harç işlemlerine gelindiğinde tapu süreci dahilinde yapılan bazı işlemler için bedellerin ödenmesi kanunlar nezdinde beyan edilmektedir. Hisse tevhidi işlemi sırasında da yürürlükte olan yaslar gereğinde belli meblağların ödenmesi durumu ortaya çıkmaktadır. Güncel yapılan hesaplamalara göre ödenecek miktar ise değişmektedir.

Zilyetlik ne demek? Zilyetlik hakkı nedir?

HSBC’den dev kampanya! Özel faiz oranı ve sabit taksitli kredi imkanı!

ŞOK Market’te dev indirim! Ariel deterjanlar 38 TL! İşte 5 Ekim 2022 fiyat listesi…


Geri Dön