02 / 05 / 2024

Hissedarlara müjde! O bankadan 1.4 milyar TL temettü dağıtma kararı!

Hissedarlara müjde! O bankadan 1.4 milyar TL temettü dağıtma kararı!

Bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden Kuveyt Türk, hissedarlarına temettü dağıtacağını duyurdu. Peki bu temettünün miktarı ne kadar olacak ve ne şekilde dağıtılacak?



1 MİLYAR 400 MİLYON TL NAKİT TEMETTÜ DAĞITMA KARARI

Kuveyt Türk Genel Kurul Toplantısı sonrası hissedarları sevindirecek bir açıklama da temettü dağıtılması kararı oldu.

Hissedarlara müjde! O bankadan 1.4 milyar TL temettü dağıtma kararı!

Buna göre banka, 2022 dönemine ait kârından 1 milyar 400 milyon TL’nin, hisse payları oranında nakit temettü şeklinde ortaklara dağıtacak.

Genel kurul sonrası yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, 2022’de yükselen enerji maliyetlerinin yanı sıra gıda fiyatları üzerinde oluşan baskının, enflasyonda tarihi zirvelerin görülmesine, politika yapıcıların da zorlu ve keskin kararlar almalarına yol açtığını hatırlattı.

Uyan, öngörülmez düzeyde risk artışlarının yaşandığı bu dönemde, etki alanlarındaki tüm paydaşları ile ülke ekonomisi için üretilen değeri arttırmaya odaklandıklarını vurguladı.

“2023’te çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında önemli inisiyatifler alacağız” diyen Uyan, şunları kaydetti?

2025 stratejimiz kapsamında, bu yıl da müşterilerimize yenilikçi ürün ve hizmetler sunmaya devam edecek, güçlü sermaye yapımız ve dinamik kurumsal yönetim anlayışımızla hissedarlarımızın birikimlerine değer katan adımlar atmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu zorlu dönemde elde ettiğimiz başarılarda yoğun emeği olan tüm çalışanlarımıza, birlikte hareket ettiğimiz paydaşlarımıza ve desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen değerli hissedarlarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İş Bankası'ndan çalışanlarına rekor ödeme! Tam 11,3 maaşlık temettü ödenecek! İş Bankası temettü ödemesi ne zaman?

Temettü vermeyecek 11 şirket tek tek açıklandı! Hangi şirket neden temettü ödemeyecek? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön