02 / 05 / 2024

Hisseli arsada 3 bina!

Hisseli arsada 3 bina!

Hisseli arsada 3 bina üzerinde herhangi bir tasarruf işlemi yapılabilmesi için, tüm hissedarların onayının alınması gerekiyor. Aksi takdirde, burada yasal olarak bir tasarruf işlemi yapılamıyor..



Hisseli arsada 3 bina!

Hisseli arsa tapusu; arsaya sahip olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belge olarak karşımıza çıkıyor.


Böyle bir tapuya sahip mal sahipleri, bu taşınmaz mal üzerinde tek başına karar veremiyor. Bu arsa üzerinde yapılacak herhangi bir işlemde tüm hissedarların onay vermesi gerekiyor.


Aksi takdirde, ortakların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş oluyor. Buna göre hisseli arsada 3 binanın olması durumunda bu taşınmaz mallarda yapılacak tasarruf işlemi için tüm hissedarların onaylaması şart.


Hisseli arsadan şahıs arsa tapusuna geçmek..

Hisseli tapudan müstakil tapuya geçilebilmesi için, iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki diğer hissedarlarla anlaşıp onların hissesini satın almak..


Diğer seçenek ise, ortaklığın giderilmesi davası açıp, bu dava sonunda ya arsanın bölünmesini sağlamak veya bölünemiyorsa açık artırma yolu ile satışını sağlayıp ihaleye girip bu arsayı almak olarak sıralanıyor.



Hisseli tapuyu tek tapuya çevirme!


Geri Dön