18 / 05 / 2024

Hisseli arsadan şahıs arsa tapusuna geçmek

Hisseli arsadan şahıs arsa tapusuna geçmek

Hisseli arsada 3 bina üzerinde herhangi bir tasarruf işlemi yapılabilmesi için, tüm hissedarların onayının alınması gerekiyor. Aksi takdirde, burada yasal olarak bir tasarruf işlemi yapılamıyor..

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

İstanbul’daki kupon arazide dikkat çeken imar planı değişikliği!

İstanbul Kasımpaşa’da yaklaşık olarak 8 bin 700 metrekarelik hisseli şahıs ve özel şirket mülkiyetindeki arazinin imar planlarında yapılan değişiklik ile yaya yolları iptal edildi ve ticaret alanı artırıldı...

Gayrimenkul dolandırıcıları boyut atladı! Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık vurgun!

Gayrimenkul dolandırıcılarının yeni av yakalama modelini duyanlar inanamadı. Yalova'da gerçekleşen olayda ikinci kayıp şahıs üzerinden senet düzenleyip, üçüncü şahıs olarak senedi kendi üzerine ciroladılar.

Hisseli tapusu olanlara son dakika uyarısı: Bunu yaparsanız eviniz, arsanız zorunlu satışa çıkabilir!

Hisseli tapusu olan binlerce vatandaş için bir son dakika uyarısı geldi. Binlerce kişinin dikkat etmesi gereken bu ayrıntı, tapuların satışa çıkmasını kapsıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ dolandırıcısına 320 yıla kadar hapis cezası!  Annesi dahil 33 kişiyi dolandırdı!

Diyarbakır'da bir şahıs aralarında annesinin de bulunduğu 33 kişiyi, "TOKİ'den kurasız ev" vaadiyle dolandırdı. 

ING’den KOBİ’lere dev kamyanya! Nakit ihtiyacı olan şahıs işletmelere düşük faizli, masrafsız kredi!

ING Türkiye, şahıs işletmelerine yönelik yepyeni bir kampanyaya başladığını duyurdu. Banka, nakit ihtiyaçları için küçük ve orta ölçekli işletmelere avantajlı faiz oranlarıyla 60 aya kadar vadeli kredi imkanı sunuyor.

A101’de dik süpürge 499 TL’ye, karma ahşap ürünler 19,90 TL’ye, sıvı çamaşır deterjanı 72,50 TL’ye düştü!

A101’in büyük ses getirecek indirim kampanyası yarın başlayacak. Bu kapsamda, dik süpürge 499 TL’ye, karma ahşap ürünler 19,90 TL’ye, sıvı çamaşır deterjanı 72,50 TL’ye düşecek. İşte 7 Eylül Perşembe A101 fiyat listesi...

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Siz fark etmeden e-Devlet hesabınızda para birikiyor! Ne kadar paranızın biriktiğini öğrenmek için hemen bakın!

e-Devlet sisteminden BES ve şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve bunun yanı sıra, birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek bir şey var. İşte detaylar...

ŞOK’ta robot süpürge 4 bin TL’ye, buhar kazanlı ütü 3850 TL’ye, ahşap temizleyici 18 TL’ye düştü!

Her hafta indirimli ürünler kataloğunu resmi internet sitesinden yayımlayan ŞOK, bu haftaya özel yine ürün kataloğunu müşterilerine özel paylaştı. Bu kapsamda, ŞOK'ta robot süpürge 4 bin TL’ye, buhar kazanlı ütü 3850 TL’ye, ahşap temizleyici 18 TL’ye düştü. İşte 1 Haziran 2023 ŞOK fiyat listesi...

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sönmez tarafından kuruldu.

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Bartın Eğitim Kampüsü projesiyle hazırlanan ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesine gönderilecek. Ahşap konteyner sınıfların açılışını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapacak.

Hisseli arsadan şahıs arsa tapusuna geçmek Haberi

Hisseli arsadan şahıs arsa tapusuna geçmek

Hisseli arsada 3 bina!

Hisseli arsa tapusu; arsaya sahip olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belge olarak karşımıza çıkıyor.


Böyle bir tapuya sahip mal sahipleri, bu taşınmaz mal üzerinde tek başına karar veremiyor. Bu arsa üzerinde yapılacak herhangi bir işlemde tüm hissedarların onay vermesi gerekiyor.


Aksi takdirde, ortakların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş oluyor. Buna göre hisseli arsada 3 binanın olması durumunda bu taşınmaz mallarda yapılacak tasarruf işlemi için tüm hissedarların onaylaması şart.


Hisseli arsadan şahıs arsa tapusuna geçmek..

Hisseli tapudan müstakil tapuya geçilebilmesi için, iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki diğer hissedarlarla anlaşıp onların hissesini satın almak..


Diğer seçenek ise, ortaklığın giderilmesi davası açıp, bu dava sonunda ya arsanın bölünmesini sağlamak veya bölünemiyorsa açık artırma yolu ile satışını sağlayıp ihaleye girip bu arsayı almak olarak...