28 / 04 / 2024

Gayrimenkul dolandırıcıları boyut atladı! Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık vurgun!

Gayrimenkul dolandırıcıları boyut atladı! Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık vurgun!

Gayrimenkul dolandırıcılarının yeni av yakalama modelini duyanlar inanamadı. Yalova'da gerçekleşen olayda ikinci kayıp şahıs üzerinden senet düzenleyip, üçüncü şahıs olarak senedi kendi üzerine ciroladılar.



Yalova’da kayıp kaydı olan N.E.’nin satış ilanı verilmiş arsasını; başka bir kayıp şahıs üzerine alacaklı olarak senet düzenleyip, senedi de kendi üzerlerine cirolayarak arsanın alacaklısı durumuna geçen 4 şüpheli tutuklandı.

SAHTE SENETLER HAVADA UÇUŞTU

CNNTürk'te yer alan habere göre, olay Yalova´nın Armutlu ilçesinde yaşandı. İlçede yaşarken kayıp kaydı olan ve Irak´ta öldüğü öğrenilen N.E. üzerine olan arsanın satış ilanını gören şüpheliler, yine kayıp ilanı olan bir başka şahsı alacaklı olarak gösterdi. 

2. kayıp kişi üzerinden senet düzenleyip, 3.şahıs olarak senedi kendi üzerine cirolayan İlker Doğan isimli şüpheli, alacağı olduğunu ifade ederek, adliyeye başvurdu. 

Şüpheli, kayıp şahısların İstanbul´da bir adreste olduğunu ileri sürdü. Bu adrese tebligat gönderilince de suç ortağı olan Hülya Şentürk, kayıp şahsın kendisi olduğunu söyleyerek, tebligatı teslim aldı.

İcra davası devam ederken, dosyada şaibe olduğunu değerlendiren Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

Geçekleştirilen incelemede, İlker Doğan, Hülya Şentürk ve 1 şüphelinin sahte tebligat yapılan adreste beraber yaşadığı tespit edildi.

Gayrimenkul dolandırıcıları boyut atladı! Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık vurgun!

KOCAELİ VE İSTANBUL'DA YAKALANDILAR

Başsavcılığın verdiği talimat doğrultusunda harekete geçen Yalova İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay devam eden teknik ve fiziki takipten sonra "Uyuyan Arsalar" adını verdikleri operasyon ile  Hülya Şentürk ve İlker Doğan'ı İstanbul'da, onlarla bağlantılı oldukları tespit edilen Murat Ay ve Nazan Ay'ı da Kocaeli'nde gözaltına aldı.

20 MİLYON LİRALIK VURGUN

1 şüpheliye ulaşılamazken, 4 şüpheli Gemlik Adliyesi´ne sevk edildi. Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık tutarında dolandırıcılık yapmaya çalışan 4 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan benzer bir dolandırıcılıkta Diyarbakır'da gerçekleşti. Bir şahıs aralarında annesinin de bulunduğu 33 kişiyi, "TOKİ'den kurasız ev" vaadiyle dolandırdı. 

Sanık Yener T. annesi, ablası ve yakınlarının da aralarında yer aldığı 33 kişiden 10 bin ile 170 bin TL arasında para alarak haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Yener T. hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açıldı.

İddianamede, tutuklu sanık hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 96'dan 320 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor: Olası depremde yıkım olacak caddeler tek tek açıklandı!

TOKİ Nevşehir projesiyle bu ilçeye 130 yeni konut geliyor! İhalesi bugün!


Geri Dön