08 / 05 / 2024

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?



 Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

HİSSELİ DAİRE SATIŞI NASIL YAPILIR?

Hisseli taşınmaza sahip olanlar, hisseli konutlarını satmak için tapularını müstakil yani bireysel tapuya çevirmelidirler.

HİSSELİ TAPU MÜSTAKİL TAPUYA NASIL ÇEVRİLİR?

Taşınmazın hisseli tapudan müstakil tapuya geçişi için bazı durumlar söz konusudur.

Hisseli tapudan müstakil tapuya geçiş yapacak olan parselin, bulunduğu yerde 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18'inci madde uygulaması geçerli ise hisse çözümü söz konusu değildir. Uygulama sırasında parselden, belirlenen oranda ortaklık payı kesilir. Sonrasında kalan miktara karşılık tahsis edilecek parsel, yine hisseli olarak verilir. Daha sonra hak sahipleri kendi aralarında birbirlerinin hisselerini satın alarak paylaşma yoluna gidip anlaşma sağlayabilirler.

Eğer uygulama; 3194 sayılı Kanunun 18'inci maddesi ve 2981/3290 sayılı Kanunun EK.1 maddesi ile birlikte yapılıp ortaklık payı oranı kesildikten sonra paydaşın parseline karşılık birden fazla parsel verilebiliyorsa o zaman hissedarlara hisseleri yettiği doğrultuda müstakil imar parseli verilmesi mümkün olur.

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

Yatırımcılardan FED’e faiz uyarısı! Ekonomi çökebilir!

1 Ocak 2023’e dikkat! Dev zam gelecek! MTV, emlak vergisi…

Flaş karar! Hükümet zam yapmayı yasakladı!


Geri Dön