Hisseli tapu ayırma nasıl olur?
Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!
HİSSELİ TAPU AYIRMA NASIL OLUR? HİSSELİ TAPU AYRILIR MI?
Hisseli tapularda hisse sahiplerinin arsa, ev ya da tarlanın hangi kısmına sahip olduğu, kullanım hakları gibi detaylara yer verilmediği için birtakım anlaşmazlıklar çıkabilir. Miras yolu ile kalan gayrimenkullerde de hissedarlardan bir kısmı, payını kendi isteği doğrultusunda devretmek veya rehin göstermek isteyebilir. Hissedarı olduğunuz gayrimenkuller üzerindeki anlaşmazlıkları çözebilmek ve istediğiniz tasarrufu yapabilmek için tek parsel olan tapuyu farklı parsellere bölerek ayırma işlemi yapabilirsiniz. Ama bu durum yani bu ayrım yapılacak gayrimenkul tarım arazisi ise farklı kurallar geçerlidir. Ayırmak istediğiniz tarlanın, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün konu ile ilgili genelgesinde belirtilen bölünemez ebatlardaki arazilerden olmaması gerekir. Örnek verirsek; dikili tarım arazilerinde 0.5 hektarın altında bir parsel bu anlatılanlar için geçerli değildir bölünmez. Bu nedenle hisse sahiplerinin kendi aralarında öncelikli satış hakkı olduğu için bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinizi, bir hisse sahibine satma imkanınız vardır.
HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?
Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış noterde yapılan sözleşme ile veya tapu sicilinde gerçekleşir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım veya şufa hakkına sahip olduğunun bilinmelidir.
TAPU İPTALİ DAVASI NEDİR?
Tapu iptali davası nedir, tapu iptal davası nasıl açılır? Tapu iptal davasının açılması için öncelikle taşınmazın bulunduğu bölgenin asliye hukuk mahkemesine müracaat edilmesi gerekiyor. Davacı, mahkemeye tapu iptal davası dilekçesi hazırlanır. Dilekçede incelenmesi istenen kanıtlar açık bir şekilde belirtilir. İptal davası açıldıktan hemen sonra bu süre içinde bilirkişi raporları ve tanık ifadelerine bakılır. Dava sürecinde kanıtların gerçek olması halinde ve mülkiyet hakkı sahibinin gerekçelerini kanıtlaması da istenmektedir.
İlk defa araba alacaklara devlet desteği olacak mı? Devlet destekli araba nasıl alınır?
İstanbul TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak 2022?
Resmi Gazete’de yayımlandı! İşverenden çalışana fatura desteği! İşte detaylar!