16 / 05 / 2024

Hisseli tapu başınıza dert olmasın! Hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu başınıza dert olmasın! Hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapudan dolayı pek çok kişinin yaptırmak istediği işlemler bir süre zarfına yayılmaktadır. Alım ve satım işlemleri de aynı şekilde hisseli tapu için farklılık göstermektedir. İşte hisseli tapuya dair merak edilen ayrıntılar!



HİSSELİ TAPU NASIL AYRILIR?

Hisseli tapunun nasıl ayrılacağı en çok araştırılan konulardan biridir. Hisseli tapunun bölünebilmesi, ayrılabilmesi için tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak bilinen ifraz yönteminin uygulanmaktadır. Hisseli tapu ayırma işlemine ifraz adı verilirken, tapuları birleştirme işlemini de tevhid denilmektedir. Hisseli arsasının tapusu da ayrılma işlemi aynı şekilde yapılmaktadır.

HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış noterde yapılan sözleşmeyle ya da tapu sicilinde gerçekleşmektedir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım ya da şufa hakkına sahip olduğu da unutulmamalıdır.

HİSSELİ TAPU ALINIP SATILABİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışının önünde herhangi bir engel yoktur bu tapunun satışı Noter'de yapılan sözleşme ile ya da tapu sicilinde yapılır. Ama burada diğer pay sahiplerinin bir önalım / şufa hakkına sahip olduğunun bilinmesi gerekir.

HİSSELİ TAPUYA HACİZ GELİRSE NE OLUR?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde herhangi bir yargı kararına gerek kalmadan ilamsız icra yoluyla icra takibi başlatılabilir. Borçlunun üzerinde olan malvarlığına haciz gelir ve satış gerçekleştirilerek alacak bu şekilde tahsil edilmektedir.

HİSSELİ YERE EV YAPILIRSA NE OLUR?

Hisseli arsaya ev yapılır mı sorusuna şöyle yanıt verebiliriz. Hisseli arsaya, ev yapılabilir bu hususta herhangi bir engel yoktur. Ama hisseli arsada bilinmesi gereken bir durum vardır. Hisseli arsada, hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun açık bir şekilde belirtilmediği için yani böyle bir durumundan dolayı ev yapmak için herkesin onay vermesi gerekiyor. Onay alınmalıdır, eğer alınmadan hisseli arsaya ev yapılması durumunda diğer hissedarların mülkiyet hakkı ihlal edilir.

TOKİ kuralarına dair detaylar! TOKİ Kuraları canlı yayın hangi kanalda?

Kredi çekmeye dair merak edilenler! En kolay krediyi hangi banka veriyor?

Aile destek ödemeleri aralık ayının kaçında yatıyor? Aile destek parası nereye yatıyor?


Geri Dön