17 / 05 / 2024

Hisseli tapu tek tapu olur mu?

Hisseli tapu tek tapu olur mu?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Hisseli tapu genellikle miras yolu ile vatandaşlara geçmektedir. Bir tapunun birden fazla sahibi olabilir. Buna hisseli tapu denilmektedir. Peki “Hisseli tapu tek tapu olur mu?” İşte detaylar!



HİSSELİ TAPU TEK TAPU OLUR MU?

Hisseli tapularda birden çok pay sahibi bulunmaktadır. Tüm hissedarlar bu hisseli tapuyu nasıl tek tapu haline getirebilirler bunun detaylarını araştırmaktadır. Hisseli tapu, taşınmazda hissesi bulunanların hepsi tüm hisselerini üçüncü bir kişiye satarak tapuda devri gerçekleştirebilir. Bu durumda yeni tapu sahibi tek tapuya sahip olur.

HİSSELİ TAPUYA HACİZ GELİRSE NE OLUR?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde herhangi bir yargı kararına gerek olmadan ilamsız icra yolu ile icra takibi başlatılır ve borçlunun malvarlığına haciz konulur ve satış gerçekleştirilerek alacak böyle tahsil edilir.

TAPU DURUMU NASIL SORGULANIR?

Kişilerin var olan e-Devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresine girmeleri gerekmektedir. Daha sonra ise arama bölümüne tapu yazdığınızda sayfa sizi doğrudan tapu sorgulama kısmına yönlendirecektir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine girildiği zaman kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgilere ulaşabilirsiniz.

HİSSELİ TAPUNUN YARISI SATILIR MI?

Hisseli tapunun yarısı satılabilir. Kanunen tapuda hisseli tapu satışı yapılması yasaldır. Dairenin yarısının satımında daire dışında arsa veya dükkanın yarısının satışında gerçekleşebilir. Bu satış işlemi hisseli tapu satışı olarak bilinmektedir. Bu tip işlemlere hisseli tapu satışı adı verilir. Bir dairenin yarısını satın alma durumunda belirli riskler yer almaktadır. Özellikle de arsa yatırımı yapmak isteyenler, hisseli tapuda diğer hissedarların alım önceliği bulunduğunu bilmeli ve bu kişilerin alımdan önce diğer hissedarlardan yazılı izin ve onaylarını almalıdır.

Kadınların sigorta primi kaç gün?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?


Geri Dön