Genel

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…Hisseli tapuya ipotek konulma durumu bulunmaktadır

HİSSELİ TAPUYA İPOTEK KONUR MU?

Hisseli tapuya ipotek konur mu? sorusu hissedarların merakla sorduğu soruların başında gelmektedir. Hisseli tapuya ipotek konulma durumu bulunmaktadır. Bunun yapılabilmesi için ise hisseli tapunun, tek bir kişiye ait olması ya da çok kişiye ait hisseli tapunun kişi tarafından parselleştirilip tapu durumuna dönüştürülmesi gerekmektedir. İstenilen şartlar yerine getirildiği zaman da hisseli tapuya ipotek konulabilmektedir.

Peki “Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?” İşte hisseli tapu üzerine sorulan sorular ve onların yanıtları…

HİSSELİ TAPULU EV SATILIR MI?

Hisseli taşınmazın bulunan bütün hisseleri ile beraber satılabilir. Hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satış işlemi konusunda ortak karar vermeleri ve satış yapılması için tapuda hazır bulunmaları istenir. Bütün hisse maliklerini temsil edecek bir avukata vekalet verilip de tapu devri gerçekleşebilir.

HİSSELİ TAPU ARSAYA PREFABRİK EV YAPILIR MI?

Hisseli arsalara ev yapılması için belli başlı izinlerin alınması şarttır. Bu iznin alınması için belgelerin de bir araya getirilmesi gerekiyor. Bu yüzden hisseli arsaya prefabrik ev yapılır mı sorusu hissedarların kafasını bir hayli karıştırmaktadır. Eğer tüm hissedarlar onaylar ise hisseli arsa üzerine prefabrik ev yapılabilir.

HİSSELİ TAPU İLE KREDİ ÇEKİLİR Mİ?

Bankalar vasıtasıyla hisseli tapuya sahip gayrimenkuller için krediye onay vermezler. Nedeni ise olası bir kişisel anlaşmazlık durumunda ortaya çıkabilecek mahkemeler ile uzun yıllar boyunca uğraşmak istememeleridir.

HİSSELİ TAPUDAN NASIL ÇIKILIR?

Hisseli tapunun nasıl bölüneceğine dair pek çok soru bulunmaktadır. Bu sorgulanan konulardan bir tanesini de bu tapudan nasıl çıkılacağı olmaktadır. Hisseli tapunun bölünebilmesi için ilk önce tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak bilinen ifraz yönteminin uygulanması gerekiyor. Hisseli tapu ayırma işlemine ifraz denirken tapuları birleştirme işlemi tevhid olarak bilinmektedir.