21 / 05 / 2024

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden hisseli tapu sahipleri birtakım sorulara yanıt arıyor. İşte onlar!



HİSSELİ ARSA BAŞKASINA SATILIR MI?

Hisseli taşınmazın tüm hisseleri birlikte satılabilir bu işlem için herhangi bir engel yoktur. Hisseye sahip olan kişilerin, gayrimenkul satışı için ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları gerekiyor. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata vekalet verilip de tapu devri yapılabilir.

İşte hisseli tapuya dair merak edilen diğer detaylar…

HİSSELİ TAPU HAACİZ GELİRSE NE OLUR?

Borçtan dolayı hisseli tapulara da haciz gelebilir. Borçtan dolayı kişilerin mülkiyetlerinde olan hisseli gayrimenkullerin tapularına haciz gelebilir. Bununla birlikte de yasal bir engel söz konusu değildir.

TAPUNUN HİSSELİ OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Bir gayrimenkul malın ortaklarını gösteren tapu türüne hisseli tapu adı verilir. Mal sahiplerinin isimleri açık bir şekilde hisseli tapuda yer alır ve gayrimenkulün kaç ortağı olduğu da açık bir şekilde belirtilir.  Ancak hangi ortağın hangi bölüme sahip olduğu ise belirtilmez.

MİRASÇI KENDİ PAYINI SATABİLİR Mİ?

Miras durumundan geçen paylara dair birçok soru sorulmaktadır. Mirasın açılmasından sonra ya da isteniyorsa önce olsun, miras payının devrinin bir diğer mirasçı kişiye ya da üçüncü bir şahsa yapılması ile mümkündür. Mirasçı eğer isterse de terekenin bir bölümü üzerindeki miras payını devredebilme hakkı bulunmaktadır.

HİSSELİ TAPU MÜSTAKİLE ÇEVRİLİR Mİ?

Hisseli tapudan müstakil tapuya geçiş işlemi için bazı durumlar söz konusudur. Hisseli tapudan müstakil tapuya geçiş yapacak olan parselin, bulunduğu yerde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18'inci madde uygulaması yapıldıysa, hisse çözümü söz konusu olmuyor.

KARDEŞLER ARASINDA HİSSE DEVRİ NASIL YAPILIR?

Mirasın payının kardeşe devrine dair sorulan sorularda öncelikle noter onaylı bir sözleşmeye gerek yoktur. Ancak miras payının kardeşe devredilmesi, verilmesi her iki taraf arasında da yazılı bir sözleşme yapılarak ve bu sözleşmenin her iki tarafın imzası ile yapılmaktadır.

Taksiciler yapılan zamdan memnun değil! İşte detaylar!

TOKİ orta gelir başvuru şartları nelerdir? Orta gelirli konut kampanyası ne zaman açıklanacak?


Geri Dön