27 / 04 / 2024

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki, hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?



Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak tespit edilen yapılardaki taşınmaz mal sahiplerine/ sakinlerine Bakanlık tarafından birtakım finansal destekler sağlanıyor. Bu destekler kentsel dönüşüm kredisi ve kentsel dönüşüm kira yardımı olarak sıralanıyor. Hak sahiplerinin bu desteklerden birini seçmesi gerekiyor. Her iki yardım da aynı anda alınamıyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı talebinde bulunmak isteyenlerin başvurularını Uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma;  Uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Müdürlüğe yapmaları gerekiyor.

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kira yardımı 6306 Sayılı Kanun çerçevesinde riskli bina maliklerine sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için 18 ay boyunca yapılıyor. Peki, Hisseli tapularda tüm hissedarların hissesi oranında kira yardımı alabilmesi için hepsinin riskli yapıda oturma şartı var mı? Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?


Geri Dön