10 / 09 / 2024

Historia, 1. yılını konser ve defileyle kutladı

Historia, 1. yılını konser ve defileyle kutladı

Historia Alışveriş  ve Yaşam Merkezi, birinci yılını, 16 Ocak Cumartesi günü düzenlenen özel etkinliklerle kutladı



Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı etkinlikte; Anadolu'nun eşsiz tarihi ve kültürel zenginliğini podyuma taşıyan “Anadolu Medeniyetleri” isimli defile, başta Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir olmak üzere protokol davetlileri ve kalabalık bir ziyaretçi kitlesi tarafından ilgiyle izlendi. Kareografisini Ferhan Aral'ın üstlendiği defilede; genç modeller, Frigya, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait toplam 110 parça kıyafet tanıttı. Defile sonrasında sevilen sanatçı Yusuf Güney sahneye çıktı. Güney, yaklaşık bir saat süren konserinde en popüler şarkılarını, Historia ziyaretçileri için söyledi. 

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'un Tarihi yarımadası üzerinde yer alan tek alışveriş ve yaşam merkezi Historia, 1. Yılını,  özel davetlileri ve ziyaretçileri ile birlikte kutladı. 16 Ocak 2010 Cumartesi günü, alışveriş merkezinin giriş katında düzenlenen kutlama etkinlikleri binlerce kişi tarafından ilgiyle izlendi. 

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı kutlama programında ilk olarak; “Tarih, Kültür ve Moda”yı lirik danslar, Mehteran Gösterileri ve sahne şovları  eşliğinde podyuma taşıyan “Anadolu Medeniyetleri” isimli defile düzenlendi. Aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de bulunduğu protokol davetlileri ile kalabalık bir ziyaretçi kitlesi tarafından ilgiyle izlenen defilede, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı toplam 110 parça kıyafet, “Frigya Esintileri”, “Muhteşem Osmanlı” ve “Atatürkiye” isimli üç ayrı bölümde tanıtıldı. Daha önce Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, İspanya, Letonya ve Lübnan'da sergilenen, yurt dışındaki bu gösterimlerinden sonra İstanbul'da ilk defa Historia'da podyuma çıkan bu anlamlı defilenin sanat danışmanlığını ve kareografisini ise ünlü kareograf Ferhan Aral üstlendi.

1.Yıl  özel çekilişinde büyük ödülün sahibi, uluslararası bir gazeteci oldu!

Defilenin ardından, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, alışveriş merkezi yönetimi, Vatan Şaşmaz, kareograf Ferhan Aral ve ekibi ile defilede görev alan manken ve dansçılar, hep birlikte Historia'nın 1. Yıl pastasını kesti. Pasta törenin hemen ardından 1.Yıl anısına düzenlenen çekilişte, son model Mercedes marka otomobil kazanan Türkmenistan uyruklu uluslararası gazeteci Hanguli Gulinov, arabasının anahtarını, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in elinden törenle teslim aldı. 6 yaşındaki oğlunun şansına katıldığı çekilişte, son model Mercedes kazanan Gulinov, “Çırpınırdı Karadeniz” isimli türküden okuduğu dörtlükle, herkesi duygulandırdı.

Yusuf Güney, Historia'yı ayağa kaldırdı!

1.Yıl pastasının kesilmesinin ardından, Vatan Şaşmaz'ın anonsuyla, hayranlarının çığlıkları eşliğinde sahneye Yusuf Güney çıktı.  Sevilen sanatçı, yaklaşık bir saat süren konserinde, Historia'yı dolduran binlerce hayranı için en popüler şarkılarını söyledi. Güney, konseri sırasında, Rafet el Roman ile düet yaptığı Aşk-ı Virane parçasını, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur veya Müslüm Gürses ile birlikte düet yapıp okusa nasıl olurdu diyerek onlar gibi seslendirmeye çalıştı. Sanatçı, konserinde, Mart ayında çıkacak ikinci albümünde yer alan şarkılardan birisinden kısa bir de bölüm okudu.


Geri Dön