05 / 05 / 2024

Historia AVM'de kira isyanı

Historia AVM'de kira isyanı

Historia Alışveriş Merkezi'nde krizin de etkisiyle ciroları düşen markalar yönetimden kira indirimi istedi.



'Perakendeciler düşük ciro yapıyoruz ama yüksek kira ödüyoruz' diyerek Fatih Historia AVM'ye 'yüzde 50 kira indirimi ve tanıtım faaliyetlerinin artırılmasına' yönelik bir mektup gönderdi. Aralarında Kiğılı, Koton, İpekyol, Ramsey gibi markaların olduğu 17 marka mektupta, "Olumlu bir adım atılmazsa 30 Mart'ta mağazaları kapatacağız" dedi.

Fatih'te açılalı bir yıl olan Historia Alışveriş Merkezi'nde yerli markalar `kazan' kaldırdı. Krizin de etkisiyle ciroları düşen markalar, yönetime geçtiğimiz Cuma günü bir mektup göndererek, kira indirimi ve tanıtım-pazarlama faaliyetlerinin artırılması isteğinde bulundu. Aralarında Kiğılı, Koton, İpekyol, Hotiç, Ramsey, Colin's, Adil Işık gibi markaların bulunduğu 17 perakendecinin, Historia yönetimine gönderilen mektuba imza atttığı herhangi bir çözüm önerisi getirilmemesi halinde 30 Mart'ta mağazalarını kapatacakları yönünde de bilgi verdiği öğrenildi. Yönetime giden mektupta yerli markalar öne çıkarken bunun altında yerlilerin kiralarını metrekare başına ortalama 100 dolardan öderken yabancılara ciro üzerinden kira sözleşmesi yapılmasının etkili olduğu belirtildi.

Yüzde 50 indirim

Yönetime mektup gönderen firma temsilcilerinin talepleri arasında metrekare kira bedellerinde yüzde 50 indirimin yanısıra AVM'ye yönelik ziyaretçi sayısını artıracak tanıtım faaliyetlerinin düzenlenmesi de yer alıyor. Firma yetkilileri, "Bu mektubu artık son noktaya geldiğimiz için yönetime gönderdik. Artık bu maliyetleri kaldıramıyoruz" açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz yıl Fatih'te hizmete giren Historia AVM, Fatih Belediyesi ile Gül-Keleşoğlu Ortak Grubu tarafından yarı yarıya hasılat paylaşımı modeliyle projelendirildi.

55 milyon TL'ye malolan AVM'nin açılışını yaparken Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyeye yıllık 9 milyon TL gelir getireceğini açıklamıştı.

Vatan

Geri Dön