09 / 05 / 2024

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.



YHT BİLETİ NASIL ALINIR? YHT BİLETLERİ NEREDEN ALINIR?

Biletlerinizi TCDD taşımacılık web sitesinden, mobil uygulama ve 444 82 33 numaralı çağrı merkezinden satın alabilirsiniz. Bilet satışlarında TC vatandaşları için ad-soyad, TC Kimlik numarası doğum tarihi, telefon numarası satış esnasından kontrol edilmekte olup uyumsuzluk durumunda bilet satışı yapılmamaktadır.

HIZLI TREN REZERVASYON NASIL YAPILIR?

TCDD Taşımacılık'ın online bilet satış sistemi EYBİS. Tren bileti alabileceğiniz diğer kanallar şunlar: Çağrı merkezi (444 82 33) : İnternetten satışı yapılan tren biletlerini çağrı merkezinden de almak mümkün. Tren istasyonları: Tren istasyonlarının büyük bir kısmında bilet satışı yapılmakta.

Hızlı Tren bileti fiyatları zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya biletleri... İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi...

YHT HANGİ YAŞ ÜCRETSİZ? YÜKSEK HIZLI TRENDE ÖĞRENCİ İNDİRİMİ VAR MI? YÜKSEK HIZLI TREN KİMLERE İNDİRİMLİ?

Gençler (Yüzde 15 indirim): 13-26 yaş arasındaki gençler bu indirimden faydalanabilir.

Öğretmenler (Yüzde 15 indirim): Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya onaylanmış herhangi bir resmi veya özel okulda çalışan tüm öğretmenlere, yükseköğretim kurumlarında çalışan tüm öğretim elemanlarına ve yabancı ülkelerde çalışan Türk öğretmenlere bu indirim uygulanır.

60-64 yaş arası yolcular (Yüzde 15 indirim): 60-64 yaş arasındaki yolcular bu indirimden yararlanabilir.

Basın Kartı sahipleri (Yüzde 15 indirim): Yerli ve yabancı basın mensuplarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen Basın Kartı'na sahip yolcular bu indirimden faydalanabilir.

TCDD/TCDD Taşımacılık A.Ş ve TÜRASAŞ personeli (Yüzde 20 indirim): TCDD/TCDD Taşımacılık A.Ş ve TÜRASAŞ'da çalışan personel, emekli personel, eşleri ve çocukları bu indirimden yararlanabilir.

Çocuklar (Yüzde 50 indirim): 7-12 yaş arası çocuklar bu indirimden faydalanabilir. Ayrıca, 0-6 yaş arasındaki çocuklar (73 aydan gün almamış) ücretsiz seyahat edebilirler (ayrı bir koltuk talep edilmediği sürece).

65 yaş ve üzeri yolcular (Yüzde 50 indirim): YHT ve Anahat trenlerinde 65 yaş ve üzeri yolcular bu indirimden yararlanabilir.

Askeri personel (Yüzde 15 indirim): Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan subaylar, astsubaylar, askeri memurlar, NATO'nun askeri görevlileri, uzmanlar, uzatmalı çavuşlar, onbaşılar ve erler (sevk muhtırası olmaksızın bilet alırlarsa) bu indirimden faydalanabilir.

Peki, hızlı tren bilet kaç para? Ankara Sivas YHT kaç TL? YHT hangi yaş ücretsiz? Pendik Ankara hızlı tren ne kadar? Istanbul ankara tren bileti kaç lira? Yüksek hızlı tren hangi illerde var? İşte ayrıntılar...


Geri Dön