15 / 05 / 2024

Hızlı tüketim ürünlerinin cirosu yüzde 94 büyüdü!

Hızlı tüketim ürünlerinin cirosu yüzde 94 büyüdü!

Yüksek enflasyon ve dünyadaki düşüş trendine rağmen Türkiye'de artan gıda fiyatları özellikle hızlı tüketim ürünlerinde ciroları büyüttü. Aynı zamanda gıda alışverişleri de perakendede hacmi büyüttü.



Verilere göre gıda alanında hacimsel küçülmenin meydana geldiği kategorilerin başında yüzde 3 ile süt ürünleri geliyor. Bunun yanı sıra, dondurma alışverişlerinde yüzde 2 oranında daralma yaşandı. Kâğıt tütünleri ile ağız bakım ürünlerindeki satışlarda ise herhangi bir değişiklik söz konusu olmadı.

Hızlı tüketim ürünlerinin cirosu yüzde 94 büyüdü!

TÜKETİCİ PAKETLERİ KÜÇÜLTTÜ

İnsanlarda ihtiyacı kadar almanın bir trend olarak ön plana çıktığına vurgu yapan Didem Şekerel Erdoğan, dünya genelinde fiyat artışlarının görülmekte olduğunu ve bunun insanların bütçesi üzerinde baskı yaparak insanları daha temkinli olmaya sevk ettiğini söyledi.  Erdoğan, ürün tercihlerinin küçük paketlere eğilim gösterdiğini söyleyerek, “Alışveriş yapan kişiler gerektiği zaman, gereken ürünü, gerektiği kadar almayı tercih ediyor. Ürün tercihleri küçük paketlere yöneldi” ifadelerini kullandı.

Denizbank az önce açıkladı! Bu tarihe kadar adınıza geri ödemesiz para yatacak!

A101’de düdüklü tencere seti 529 TL’ye, Lenovo kulaklık 279 TL’ye, Hyundai su arıtma cihazı 1.999 TL’ye düştü!

TEB’ten istisnasız herkese 2.000 TL! CEPTETEB kullanıcılarının ay sonuna kadar 2.000 TL alacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön