Genel

Hizmet üretim endeksi azaldı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 3.5 arttı

TÜİK'e göre, hizmet üretim endeksi 2024 yılı temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1, bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı. Gayrimenkul hizmetleri ise bir önceki aya göre yüzde 3.5 artış gösterdi.

Türkiye'nin hizmet sektörü performansını anlamak ve sektördeki gelişmeleri izlemek açısından önemli bir kaynak oluşturan hizmet üretim endeksi açıklandı. Açıklanan verilerin ardından Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu haberi  https://x.com/senolbabuscu X sosyal medya hesabından bir grafik paylaşarak, “Temmuz ayında aylık bazda hizmet üretimi sadece gayrimenkul sektöründe arttı. Diğer tüm sektörlerde gerileme var” diyerek duyurdu.

İŞTE O PAYLAŞIM 

TÜİK, Temmuz 2024 dönemine ilişkin hizmet üretim endeksi rakamlarını paylaştı. Açıklanan rakamlara göre; hizmet üretimi temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azaldı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,6 azaldı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 1,1 azaldı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 5,7 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 5,7 azaldı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 5,4 azaldı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 4,8 arttı.

GAYRİMENKUL HİZMETLERİ TEMMUZDA ARTTI

Hizmet üretimi, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,1 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 0,3 azaldı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 1 azaldı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 3,5 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 2,4 azaldı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 0,1 arttı.

Asgari ücret zammı için masadaki 3 rakam ayyuka çıktı!

Ortak konut kredisi olanlar aile içi şiddete 'dur' diyemiyor!

Hazine, Başkent’te 16 adet arsayı yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatıyla satyor!

Konutların ortalama satılma süresi 70 güne çıktı, işler durma noktasına geldi!

Türkiye’de konut fiyatları bundan sonra artar mı?

'Faiz düşecek' diye konut alınır mı? Akademisyenden çarpıcı uyarı: Krediyle ev almanın yeri de zamanı da değil!

Kiracılara 'tahliye davası' şoku! Vakitsiz açılan tahliye davası sonrası süreç sıfırdan mı başlar?

Emekli maaşına 'fark' düzenlemesi geliyor! Yüksek maaş için güncelleme katsayısı yüksek yıl seçilecek!

Eşit miras paylaşımı zorunluluğu kalktı, kardeşler arası miras paylaşımı düzenlendi! Miras ve tapu işlemleri sil baştan!