30 / 06 / 2024

Holiday Inn İstanbul Airport yenilendi

Holiday Inn İstanbul Airport yenilendi

Holiday Inn Istanbul Airport Oteli, çeşitli yayın organlarında kullanılan otelin yıkılacağı yolundaki haberler için bir kamuoyu açıklaması yaptı



İstanbul turizm seçkin tesislerinden biri olan Holiday Inn Istanbul Airport Oteli, 17 Ekim 2009 tarihinde çeşitli yayın organlarında kullanılan otelin yıkılacağı yolundaki haberler için bir kamuoyu açıklaması yaptı.
 
Söz konusu haberlerde otelin Ayamama deresinin kıyısındaki binalarla birlikte yıkılacağı belirtilmişti. Otel yönetimi tarafından yapılan açıklamada belediyenin tebliğ ettiği yıkım işleminin sadece otel tarafından inşa edilen istinat duvarının yıkımını kapsadığı ifade edildi.
 
Geçtiğimiz eylül ayında yaşanan sel felaketinden bölgedeki pek çok kurum gibi zarar gören Holiday Inn Istanbul Airport, felaketin hemen ardından başlattığı yenilenme çalışmaları kapsamında yaklaşan kış aylarında yaşanması muhtemel benzeri afetlerden korunmak  üzere binanın dereye bakan tarafında geçici bir duvar örmüştü.
Söz konusu haberlerin "uluslararası bir zincirin parçası" olan otel için ciddi imaj kaybı anlamına geldiği ve  dolayısıyla ticari kayıplara sebebiyet vereceği belirtilen açıklama, otelin sahibi olan Denk Turizm İnşaat Yatırım İşl. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Nahit Bozatlı tarafından yapıldı.
 
 İstanbul Büyükşehir belediyesi zabıtalarınca kendilerine verilen istinat duvarının yıkım tutanağını da gazetecilere dağıtan Bozatlı , açıklamada şunları ifade etti:
 
"Otelimize büyükşehir belediyesi tarafından yapılan tebligat; 09.09.2009 tarihinde meydana gelen sel felaketinden sonra yaptığımız, muhtemel yeni bir sel felaketinden korunma amaçlı istinat duvarının yıkımına ilişkindir. Tutanak metninde "Tebliğin Konusu" kısmında aynen: `Mevcut parselinizin dışında ve Ayamama Deresi yatağı istikametinde kalan bahçe duvarı. (Bölgede yaşanan sel felaketi sonrasında su baskınına uğrayan otelin muhafazası amacı ile yapılan)' demektedir. Duvarı kaldırmamız halinde, Belediye islah çalışmalarını başlatıp, bitirinceye kadar geçecek sürede yeniden bir sel olması halinde otelimiz aynı şekilde selden zarar görecektir. 
Otelimiz ve üzerinde bulunduğu bütün alan, birim ve yapıları, bizzat kendi mülkiyet sınırlarımız içinde olup,  kullandığımız tüm alanlar ruhsatlı, izinli ve iskanlıdır.  Otelimiz tamamen yasal sınırlar içinde ve yasal şekilde faaliyet göstermektedir.
09.09.2009 tarihli sel felaketinden zarar gören otelimiz, Belediye ve/veya sair idari birimler Bölgenin durumu için bir önlem alıncaya kadar, "geçici olarak" kendi önlemini almak zorunda kalmış ve otelin Ayamama deresine bakan yüzüne ve dereden yaklaşık 25 m. öteye derenin yeniden taşması halinde, taşan  suyun otelimize girişini önlemek üzere bir duvar örmüştür. Duvar faaliyetimize, işimize, bahçemize; görsel veya işlevsel hiçbir değer katmak üzere yapılmamış olup, tamamen selden korunma amaçlı ve sel felaketinden sonra yapılmış bir duvardır. İdare tarafından gerekli tedbirlerin alınmasından sonra "geçici duvar" elbette yıkılacaktır.
Eğer böyle bir haber yapılacak ise, tebligat yapılan tüm işyeri ve işletmelerin adının geçmesi ve her biri için yıkım kararı verilen birimlerin (bizim otelimizde de selden sonra yapılan geçici istinat duvarının) açıkça yazılması gerekir. Zira zabıta tutanakları bu şekilde hazırlanmıştır''
Bozatlı 200 kişiye istihdam sağlayan tesislerle ilgili aslı araştırmadan yapılan haberler nedeniyle otelin hizmet iş programlarının  ciddi anlamda  zarar gördüğünü  belirtti. Selden yaklaşık 10 milyon TL zarar gördüklerini ifade eden Bozatlı, aslı olmayan yıkım haberlerinin de otel için ekstra bir külfet olmasından duydukları endişeyi dile getirdi.

Geri Dön