29 / 04 / 2024

Hong Kong'da satılan konuta Asya piyasası için rekor fiyat!

Hong Kong'da satılan konuta Asya piyasası için rekor fiyat!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 82 milyon dolarlık fiyata alıcı bulan konut, Asya piyasası için rekor bir fiyatla satıldı.



Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 82 milyon dolarlık fiyata alıcı bulan konut, Asya'da metrekare başına en fazla ödemenin yapıldığı rezidans oldu.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, Hong Kong'un Victoria Peak ilçesinde bulunan daireyi, merkezi Guangcou'daki Heungkong Şirketler Grubu'nun varisi iş insanı Lau Chauin aldı.

Lau, Mount Nicholson bölgesinde yer alan site içinde bulunan toplamda 4 bin 544 metrekarelik konutun metrekaresine toplam olarak18 bin 50 dolar ödedi. Ödenen bu rakam Asya'da bir konut için metrekare başına ödenen en yüksek tutar olmuş oldu.

Hong Kong da satılan konuta Asya piyasası için rekor fiyat!

Daha önceleri yine Hong Kong'un Mid Levels bölgesinde Borett Bulvarı 21 Numara'da bulunan rezidans kompleksindeki bir konuta metrekare başı için ödenen 17 bin 430 dolarlık tutar en yüksek tutar olmuştu.

Diğer bri taraftan Lau, aynı sitede bulunan 16C numaralı konutu da 71 milyon 890 bin dolara alırken metrekare başına 17 bin 180 dolarlık bir tutar ödemiş oldu.

Lüks rezidansların yarısı, Çin ana karasından gelen müşterilere satıldı

Yaşanan son gelişmelere göre, Hong Kong'da son 2 senede ultra lüks rezidansların yaklaşık olarak yarısı, Çin ana karasından gelen müşterilere satıldı.

"Yeni Hong Konglular" şeklinde belirtilen ana karada yerleşik alıcılar, Hong Kong'daki en lüks iki rezidans kompleksi olan Mount Nicholson sitesi ve Borett Bulvarı 21 Numara'da yer alan konutların yüzde 60'lık kısmına sahip.

Asya'nın en pahalı dairesi 82,2 milyon dolara satıldı!


Geri Dön