05 / 05 / 2024

Horace Burgess'in ABD'deki 10 katlı evi sadece ahşaptan imal edildi!

Horace Burgess'in ABD'deki 10 katlı evi sadece ahşaptan imal edildi!

Robinson ailesinin 3 katlı evini örnek alan Horace Burgess, ABD'nin Tennessee Eyaleti Crossville kentinde 10 katlı dünyanın en uzun ahşap evini inşa etti



Walt Disney'in 1960'lı yıllarda yayınladığı 'İsviçreli Robinson Ailesi' isimli film Yeni Gine'ye gitmek üzere yola çıkan bir ailenin maceralarını anlatır.Bindikleri gemi Pasifik Okyanusu'nda fırtınaya tutulunca aile üyeleri kendilerini ıssız bir tropik adada bulur.

Robinson'lar kimsenin oturmadığı bu adada kendilerine yeni bir yaşam kurmaya karar verir. Hiç vakit kaybetmeden ağaç bir ev yapmaya başlarlar ve içini ise her türlü konforla donatırlar. Robinson ailesinin 3 katlı evini örnek alan Horace Burgess, ABD'nin Tennessee Eyaleti Crossville kentinde 10 katlı dünyanın en uzun ahşap evini inşa etti. 1993 yılında yapımına başladığı evle ilgili ilginç bir de iddiası var Burgess'in. Söylediğine göre evi yapması için ilahi bir mesaj almış. 10 bin metrekare alan üzerine kurulan ahşap ev için Burgess, sadece 12 bin dolar masraf yapmış. İbadethaneler ve sayısız odanın bulunduğu 50 metre yüksekliğindeki ev, 6 meşe ağacı üzerine inşa edilmiş. Burgess ağaçları birbirine monte edebilmek içinse 258 bin adet çivi kullanmış. İçinde basketbol sahası, yürüyüş alanları ve pek çok ahşap ürünün de bulunduğu ev, Crossville'e giden turistlerin beğenisini topluyor.

Zaman
 


Geri Dön