Horizon 2020 ile akıllı kentler gelecek!
Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan "Akıllı Kent Projesi" için Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin Avrupa Birliği hibe projesindeki paydaşlarından birisi de Anadolu Üniversitesi.
Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan "Akıllı Kent Projesi" için Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin Avrupa Birliği hibe projesindeki paydaşlarından birisi de Anadolu Üniversitesi. Anadolu Üniversitesi adına bu projede görev alan proje ekibi, Horizon 2020 kapsamındaki kısa adı REMOURBAN olan akıllı kentsel yenileme modeli projesi hakkında bilgiler verdi.
"PROJE 60 AY SÜRELİ VE 3 BİLEŞENDEN OLUŞUYOR"
Horizon 2020 akıllı kentsel yenileme modeli hibe projesinin Anadolu Üniversitesi proje ekibi, kısa adı REMOURBAN olan çalışmalarında, aynı proje içinde yer alan İngiltere'nin Nottingham ve İspanya'nın Vallodolid kentindeki çalışmalara da kayıtsız kalmayacak. Karşılıklı etkileşim ve paylaşımı sürekli sağlayacakları bu kentlerle 5 yıl boyunca irtibat halinde olacaklannı belirten ekip çalışanlan Prof. Dr. Ertuğrul Yörükoğullan, Prof. Dr. Bema Yazıcı, Doç. Dr. Nil Aras, Doç. Dr. Metin Kul ve Doç. Dr. Ahmet Şenol Aybek, 60 aya denk gelen bu 5 yıllık projenin 3 bileşeninin olduğunu belirttiler.
"TÜM SİSTEMLER YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN FAYDALANABİLECEK"
Öncelikle çalışacaklan alanın, Tepebaşı Belediyesi'ne bağlı Aşağısöğütönü'ndeki 57 bağımsız binanın iyileştirilmesi olduğunu kaydeden Proje Koordinatörü Prof. Dr. Yörükoğullan, bu çalışmalarda binalann enerji verimliliklerinin arttırılması için gerekli iyileştirmelerin yapılacağını, merkezi ısıtma sistemi kurularak doğalgaza dayalı ısıtma sistemi yerine enerjisini güneşten alan ve su kaynaklı ısı pompası sistemlerinin kurulmasının planlandığını belirtti.
İstikbal