21 / 05 / 2024

Hugh Hefner'ın 29 odalı malikanesi satıldı!

Hugh Hefner'ın 29 odalı malikanesi satıldı!

Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner'in bu yılın ilk döneminde satışa çıkardığı efsane malikane milyarder bir işadamı tarafından satın alındı...



Tmz sitesine göre malikaneyi, komşu binada yaşayan Daren Metropoulos satın aldı. Milyarder işadamı Dean Metropoulos'un oğlu olan Daren, 22 odalı malikane için 100 milyon dolardan fazla para ödedi.


Malikanenin yeni sahibi, hayatının çoğunu burada geçiren Hefner'ın ölünceye kadar burada yaşamasını da kabul etmiş oldu. Playboy dergisinin kurucusu olan 90 yaşındaki Hefner, malikaneyi satışa çıkardığında yeni sahibinin, kendisi ölünceye kadar burada yaşamasına izin vermesini şart koşmuştu. Malikaneyi satın alan Daren Metropoulos, Hefner'ın bu şartını da kabul etmiş oldu.


Hugh Hefner ın 29 odalı malikanesi satıldı!


Hefner, ayrıca malikaneyi satın alacak kişinin kendisi ölene dek onun özel yatak odasına kesinlikle giremeyeceğini de açıklamıştı.


Hugh Hefner ın 29 odalı malikanesi satıldı!


1927 yılında Arthur R. Kelly tarafından tasarlanan malikanenin 22 odası var. Gotik Tudor tarzındaki malikanede tenis ve basketbol sahaları ile yüzme havuzu, şarap mahzeni, bahçesinde de bir şelale bulunuyor. Hug Hefner, 30 yaşındaki karısı Crystal Harris ile birlikte bu malikanede yaşıyor. Yeni sahibi koşulu kabul ettiğine göre de ölünceye kadar burada yaşamaya devam edecek.


Hugh Hefner ın 29 odalı malikanesi satıldı!


Hugh Hefner ın 29 odalı malikanesi satıldı!


Hugh Hefner ın 29 odalı malikanesi satıldı!


Hürriyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Playboy'un kurucusu Hugh Hefner, dünyaca ünlü malikanesini satıyor. 90 yaşındaki Hefner, 200 milyon dolarlık konutta oturmaya devam edecek.


Wall Street Journal’ın haberine göre 5 aydır satışı gündemde olan Playboy Malikanesi komşusuna satıldı. Metropoulos & Co isimli emlak şirketi evi almak için görüşmelerin olduğunu doğruladı. Playboy kaynakları da satışın büyük ölçüde noktalandığını açıkladı.


Emlak uzmanları evin değerini 200 milyon dolar olarak belirledi. Playboy’un kurucusu Hugh Hefner da yaşadığı ev Playboy tarafından 1971 yılında 1 milyon dolara satın alınmıştı.


Satış anlaşmasına göre 90 yaşındaki Hugh Hefner yaşadığı sürece evinde oturmaya devam edecek. 20 dönümlük Playboy malikanesinde 29 oda ve 12 yatak odası bulunuyor.


Evin sadece arazi değerinin 100 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Los Angeleslı emlakçı Stephem Shapiro malikanenin 200 milyon dolara satılabileceğini belirtiyor.


Uzun süredir kaynak arayışında olan Playboy şirketi satmak için Moelis&Co. Yatırım bankasını yetkilendirmişti. Uzmanlara göre Playboy’un piyasa değeri 500 milyon dolar seviyesinde.


Geçen hafta Playboy’un CEO’su Scott Flanders istifa ederek şansını sigorta sektöründe denemeye karar vermişti.


Sözcü


Geri Dön