28 / 04 / 2024

Saklıhan Konakları'nda konutların yüzde 60'ı satıldı!

 Saklıhan Konakları'nda konutların yüzde 60'ı satıldı!

Saklıhan’da konutların yüzde 60’ı satıldı. Daire fiyatları metrekare olarak 2500- 2700 TL arasında değişiyor. Dükkanlarda metrekare fiyatı 6 bin TL’den başlıyor



İstanbul Beylikdüzü'nde yüzde 95'i tamamlanan Saklıhan Konakları projesini gerçekleştiren Saklıhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Günerhan, şu anda Türk ekonomisinin inşaat sektörüyle büyüdüğünü, kamu ve özel sektör olarak inşaata gereken ilginin gösterilmesi gerektiğini söyledi.


Sorularımızı yanıtlayan Süleyman Günerhan, Türk müteahhitlerinin artık dünyaca ünlü birer isim haline geldiğini, ülke olarak fason işlerin de sayılmasıyla dünya birincisi olan Çin'in bile geride bıralaldığını hatırlattı. İnşaat sektörünün durmasının Türk ekonomisinin durması anlamına geleceğine vurgu yapan Süleyman Günerhan, sektörde biraz daha bürokrasinin azaltılması, vergilerin daha makul seviyelere çekilmesi gerektiğini belirtti.


Dönüşüme yeni fon lazım Türkiye'nin tasarruf konusunda zayıf göründüğünü, dolayısıyla sektörde borçlanma oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Günerhan, bu noktada yapılması elzem olan kentsel dönüşüme biraz daha ilginin artırılmasını istedi. Özel sektör müteahhitlerinin  TOKİ  ve KİPTAŞ ile rekabet edecek seviyeye gelmesi gerektiğini belirten Günerhan, "Oluşturulacak fona para koymak da gerekmiyor.


Devlet özel sektörün önünü açacak bir imar plam değişikliği yapıp hayata geçirmeli. Böyle durumda her müteahhit kentsel dönüşüme girer ve tıkır tıkır yaptığı evleri de teslim eder" diye konuştu.


Müteahhitlere çağrı

Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere 7 milyon binamn acil yıkılmayı beklediğini ve bir de deprem tehlikesinin yaşandığına dikkat çeken Günerhan, "Dönüşüm gereken yerlerde bir an önce ve hep birlikte başlatılmalı. Özel sektör müteahhitleri de şu anda ellerindeki işlerini tamamladıktan sonra başka projeye başlamadan aynı zamanda sosyal bir sorumluluk ve kârlı da olacak kentsel dönüşüme yönelmeli. Ancak burada devlete büyük görev düşüyor. Bürokrasi azalır, sektörün önü açılırsa tahmimine göre kentsel dönüşüme girmeyen müteahhit kalmaz. Çünkü şehrin içinde bölgesine değer katacak, yüksek getirili markalı evler yapmak bugün her müteahhidin istediği bir iştir" dedi. Kendilerine de kentsel dönüşüm ile ilgili tekliflerin geldiğini belirten Günerhan, yer olarak problemi ortadan kalkmış her yere müteahhidin gözünü kırpmadan gireceğini belirtti.


'Amacımız çok para değil, marka olmak' 


288 daireli Saklıhan Konakları'nın bulunduğu araziye rahatlıkla 500 daire yapabilecekleri halde buna yanaşmadıklarını belirten Günerhan, "7 bin m2'de inşaat, 11 bin 500 m2'de yeşil alan ve sosyal tesisler bulunuyor. Bizde konsept geniş konut alanı. Projemizde 1+1 daire yok. 2+1 dairemiz net 115 m2. 6+2 tipi dairelerimiz bile var. En fazla da 4+1'ler satılıyor. İnsanlar rahat yaşasın diyoruz. Daire başı 2 kapalı otopark veriyoruz. Çok para kazanmak istemiyoruz, marka olma yolundayız. Özellikle yeni projeyi Avrupa yakasında yapma tercihimiz. Kalitemizi şehir merkezine taşımak istiyoruz" dedi.

Projelerinde radyal temelin içine bakır panel koyduklarını ve bu uygulamayı en üst katlara kadar yaptıklarım belirten Günerhan, "Projede bakır panel kullanarak hem binanın mukavemetini hem de konutlarda yaşayanların negatif elektriğini pozitife çevirme imkam sağlıyoruz" dedi.


Burada kavga olmaz

Mimaroba'daki ilk projeleri Sun Rise'de bu uygulamayı gerçekleştirdiklerim belirten Günerhan, "Aynı bakır panel uygulamasını ikinci büyük projemiz Saklıhan Konakları'nda da yaptık. Bizim evlerde karı-koca kavga etmez. Herkes relakstır. Burada rahat ve huzurlu bir hayat vardır. Hatta bu evlerde elektrikli aletler bozulmaz. Buraya yıldırım bile düşmez" diye konuştu. 

Sözcü


Geri Dön