27 / 04 / 2024

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.



Ev sahibi - kiracı arasında yaşanan tartışmalar büyüyerek devam ediyor. İki yıldır uygulanan yüzde 25 kira zammı sınırlaması, artan enflasyon karşısında ev sahiplerini mağduriyetini gittikçe artırıyor. Krediye erişim sıkıntısı ve artan konut fiyatları nedeniyle konut satışlarında durgunluk yaşanıyor. Yatırımcı da yaşanan kiracı sorunları nedeniyle konut almaya mesafeli duruyor. 

KONUT SAHİPLİĞİ  AZALIYOR,  KİRACI SAYISI ARTIYOR

2014 yılından bu yana konut sahipliği oranı düşüşte. TÜİK’in açıkladığı 2023 verisine göre Türkiye’de ev sahipliği oranı yüzde 56,2’ye geriledi. Bu oran 2014’te yüzde 61,1’di.

Kirada oturanların sayısı ise  2012’den bu yana artışta. 2012’de yüzde 20,9 seviyesinde olan bu oran 2023’te yüzde 27,8 oldu.

Ev sahipliği oranındaki düşüşün bir şeylerin yolunda gitmediğine işaret olduğunu söyleyen  sosyal medya kullanıcısı Hakan Kara https://twitter.com/HakanKara6806 X hesabından yaptığı paylaşımda, 2023 yılında ev sahibi oranının yüzde 56 olduğunu ve ev sahibi sayısının düşerken, kiracı oranının yükseldiğine dikkat çekti. Kara, “Demek ki bir şeyler kötü gidiyor. Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli, iki yıldır hak olmayan kanunlar çıkarmamalı” dedi.

Takipçileri kiracılığın güzel yatırım olduğunu, yasalar nedeniyle evlerin 12 yıl boyunca devre mülk gibi kullanıldığını belirtti.

İşte Hakan Kara’nın o paylaşımı ve gelen yorumlar

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu devrinde dolandırılma riski sona eriyor!

Türkiye'de ortalama konut birim fiyatı bin 28 dolar!

 

 


Geri Dön