09 / 05 / 2024

Hükümet harekete geçti! Asgari ücretliye Nisan ayında havalara uçacak! Çifte maaş yolda!

Hükümet harekete geçti! Asgari ücretliye Nisan ayında havalara uçacak! Çifte maaş yolda!

Asgari ücretle çalışanlara müjde. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlar enflasyon karşısında etkisiz kalınca, hükümet kanadından yeni bir açıklama yapıldı. İşte detaylar!



ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLARA MÜJDE VERİLDİ!

Ülkemizde artan enflasyon ve alım gücünün düşmesi ile beraber vatandaşlar maaşlara gelecek olan zam ve ikramiyeleri merakla araştırmaya başladı. Beklenen haber de geldi. Cumhurbaşkanlığının kararı ile kamu emeklilerinin yararlandığı ikramiye ödemeleri, 6772 sayılı kanuna göre ödenmektedir. İlk bölümü 27 Ocak 2023 tarihinde ödenirken, ilave tediyelerin hangi tarihte hesaplara yatacağı da belirlendi. Her yıl kamu işçilerine yönelik yapılan bir ödeme türü olan tediyeler 52 gün bazında ödenirken, yılın ikinci bölümünde de ilave tediye, yani ikramiye ödemesi yapılıyor. İlave tediye ödemesi de 26 günlük tutar olarak yatırılmaktadır. Maden işçilerinin tediyeleri ise 22 Aralık 2023 yılında tek seferde ödenebilecek.

O TARİHTE ÇİFTE MAAŞ ALACAKLAR!

İkramiyelere dair hummalı bir sorgulama yapılıyor. Beklenen açıklama de geldi. O tarihte çifte maaş alacaklar. Kanun çerçevesinde yer alan kurumlarda çalışan personele dair ilki 27 Ocak 2023 tarihinde ödenen tediyelerin ikinci yarısı ise Nisan ayında ödenebilecek. Alınan karara göre, ilave tediyenin ikinci yarısını oluşturan miktar ise 17 Nisan 2023 tarihinde hesaplara geçecek.

KİMLER İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ ALABİLECEK?

İşte alabilecek kadrolar;

  • Kadroya geçen taşeron işçilere dair bir ödeme çeşidi olan ilave tediyeler, devlet memurları kanununda yazılı olan bir ikramiye olarak çalışan personele, ücret sistemi dikkate alınmadan her yıl için bir aylık ikramiye şeklinde ödeme yapılacak.
  • Çalışan tüm personelin yararlanabileceği tediye ödemelerinden kadroya geçmiş olan taşeron işiler de istifade ediyor. Bunun yanı sıra, her sene için bir aylık istihkakları tutarını aşmamak kaydıyla, Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha ödenebilmektedir.
  • Birinci ve ikinci maddelere göre, an işçilere bu kapsamda yatırılan tediyeler dışında, her yıl için bir aylık istihkakları tutarını aşmayacak şekilde, Cumhurbaşkanı kararı ile aynı nispette bir ilave tediye ödemesi daha gerçekleştirilebiliyor. Bu kanuna göre tediyelerin hangi tarih aralıkta ödeneceği, Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenmektedir.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön