29 / 04 / 2024

Hükümet sosyal yardımları genişletiyor, destek tutarları artıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekim'de resmen açıklayacak!

Hükümet sosyal yardımları genişletiyor, destek tutarları artıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekim'de resmen açıklayacak!

Hükümetin 6 ana başlıkta yaptığı sosyal yardımların kapsamı genişletiliyor ve destek tutarı artırılıyor. Peki yeni sosyal yardım paketi  ile neler değişecek? İşte yeni sosyal yardım paketi ile ilgili merak edilen her şey...



Hükümetin 6 ana başlıkta yaptığı sosyal yardımların kapsamı genişletiliyor ve destek tutarı artırılıyor. Yapılan çalışmaların tamamlanmasından sonra Cumhurbaşkanı Kabinesi'ne sunulacak yeni paketin Ekim ayında kamuoyuna duyurulması öngörülüyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın yükseltilmesine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, "aile", "engelli-yaşlı", "barınma-gıda", "sağlık", "eğitim" ve "proje destekleri" olmak üzere 6 ana başlıkta, ihtiyaç sahiplerine destekler sunuluyor.

Hükümet sosyal yardımları genişletiyor, destek tutarları artıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekim de resmen açıklayacak!  

Hükümetin doğum yardımı, öksüz ve yetim yardımı, afet-acil durum yardımları, Sosyal Ekonomik Destek (SED), gıda ve barınma yardımı, aşevleri, doğal gaz ve elektrik tüketim desteği, yaşlı ve engelli aylığı, kronik hastalık yardımı, şartlı eğitim yardımı ve anaokulu yardımının da aralarında yer aldığı yaklaşık 49 kalemde sosyal destek paketleri mevcut. 

Örneğin "aile" başlığı altında verilen doğum yardımı kapsamında gerekli şartları taşıyanlara birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL ödeme yapılıyor. "Barınma-Gıda" başlığı altında 230 lira sosyal uyum yardımı, "eğitim" başlığı altında ilköğretimdeki erkek öğrencilere aylık 90, kız öğrencilere aylık 100 TL, ortaöğretimde erkek öğrencilere aylık 130 TL, kız öğrencilere aylık 150 TL şartlı eğitim yardımında bulunuluyor. 

Hükümet sosyal yardımları genişletiyor, destek tutarları artıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekim de resmen açıklayacak! 

Barınma-gıda başlığı altında ihtiyaç sahibi ailelere verilen elektrik tüketim desteği çerçevesinde, 1 Ocak tarihinden itibaren 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat, 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat, 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat, 5 ve daha fazla kişilik hanelere de aylık 150 kilovatsaat karşılığı miktarında nakdi destekte bulunuluyor.

Engelli-yaşlı başlığı altında verilen yardımlar çerçevesinde ise 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 1536 TL yaşlı aylığı, yüzde 40-69 arası engelliler için 1226 TL, yüzde 70 ve üzeri engelliler için de 1840 TL engelli aylığı veriliyor. 

Peki yeni sosyal yardım paketi  ile neler değişecek? İşte yeni sosyal yardım paketi ile ilgili merak edilen her şey...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön