Ekonomi

Hükümetin dolarla ilgili son planını Bakan Nebati açıkladı

Türkiye'de son iki gündür baş döndürücü bir hızla açıklanan yeni enstrümanlara bir yenisi daha ekleniyor. GES, Kredi kartı limiti, Emtia Piyasası Pazarı adımlarından sonra atılacak yeni adımı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı.Türkiye'de yükselen enflasyon ve dolar kuruyla mücadele için hükümet peş peşe yeni enstrümanlr açıkladı

 Hazine ve Maliye Bakanlığı, izlenilen makro ekonomi politikada enflasyonla mücadelenin birincil önceliğini koruduğunu belirterek, kurumlar arası eşgüdüm ve tüm kurumların attığı adımlarda ortak mücadele anlayışı dahilinde mali disiplinden taviz verilmeyeceği mesajı verdi.

Türkiye'de yükselen enflasyon ve dolar kuruyla mücadele için hükümet peş peşe yeni enstrümanlr açıkladı. Bu kapsamda gelire endeksli senet ihracı başlayacak. Kredi kartlarının limitleri ve vadelerinde güncelleme yapıldı. Emtia Piyasası pazarı kurulacak. Tüm bunların ardından atılacak yeni adımı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı.

Bakan Nebati, sosyal medya hesabında bugün, yurt dışı yatırımcılar için uzun vadeli yatırım ortamı sağlayacaklarını belirten bir açıklama yaptı.

Nebati, “Yurt dışı yerleşikler için düzenlenecek tahsisli swap enstrümanı ile yurt dışı yerleşiklerin, belirlenecek alanlarda kullanılmak üzere Türk lirası cinsi varlıklara erişim imkanı genişletilecektir" dedi.

Nebati’nin açıklaması şöyle:

Yurt dışı yerleşikler için düzenlenecek tahsisli swap enstrümanı ile yurt dışı yerleşiklerin, belirlenecek alanlarda kullanılmak üzere Türk lirası cinsi varlıklara erişim imkanı genişletilecektir. Serbest piyasa ekonomisi ilkelerini esas alan ülkemiz, bu imkânı ile yurt dışı yatırımcılar için geçmişte olduğu gibi bugün de etkin, güvenilir ve uzun vadeli yatırım ortamı sağlamaktadır. Türkiye, yabancı yatırımcılar için ilgi odağı olmaya devam edecek.

Gelire endeksli senetlerde talep toplama tarihi asgari tutar açıklandı! 3 bankadan alınacak

Gelire Endeksli Senet nedir ne zaman uygulanmaya başlayacak! Getirisi nasıl hesaplanacak?

Türkiye ekonomisiyle ilgili şaşkına çeviren 'altın' iddiası: Para yerine geçecek

Şans mı fırsat mı! Yaptıkları işle paraya para demiyorlar

İş dünyasına asgari ücrete 'enflasyon' zammı çağrısı: Yeni rakam açıklandı

Gelire Endeksli Senet nedir ne zaman uygulanmaya başlayacak! Getirisi nasıl hesaplanacak?

Hükümetten flaş altın adımı! Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kuruldu

Merkez Bankası'ndan peş peşe iki faiz sinyali! Tarihleri resmen açıkladı

Asgari ücrette sürpriz dolar etkisi! Dövizdeki artış maaşlara yansıdı