29 / 04 / 2024

Hükümetten asgari ücret ve emekli maaşlarına zam açıklaması! Enflasyon eritti zam şart

Hükümetten asgari ücret ve emekli maaşlarına zam açıklaması! Enflasyon eritti zam şart

Milyonlarca asgari ücretli ve emekli bayramda maaş hesabı yapıyor. Asgari ücretlinin maaşlarındaki erime ve enflasyon baskısını hükümet de kabul etti. Zam açıklaması geldi. İşte detaylar..



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca asgari ücretli ve emeklinin zam beklentileriyle ilgili değerlendirmeler yaptı. Bakan Bilgin, Hak-İş Başkanlar Kurulu üyelerinin katılımıyla konfederasyon genel merkezinde düzenlenen iftarda gündemi değerlendirdi. 

"ASGARİ ÜCRETTE VERGİ İSTİSNASI İLK ADIMDI"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise Bakan Bilgin ile yakın bir çalışma içinde olduklarını, Kamu Çerçeve Protokolü'nün uzlaşma ile sonuçlanmasında ciddi birliktelik sağladıklarını anlattı.

Başarılı bir toplu iş sözleşmesinin imzalandığını, asgari ücret konusunda da iş birliğin devam ettiğini aktaran Arslan, "Yakın tarihimizin en yüksek asgari ücret oranları belirlendi. Orada tarihi bir başarıyı yakaladık ve asgari ücret tutarındaki bütün ücretlerden vergi alınmaması konusu ilk defa mevzuatımıza girdi. Bu, bizim için çok büyük bir değişimdi. Belki rakamsal olarak bizim açımızdan çok yüksek olmamakla beraber bir anlayışı yansıtmış olduk. Bu anlayış da önümüzdeki dönemde hem vergi dilimlerindeki mesafeyi biraz daha açmak hem de ilk başlangıç vergi dilimini yüzde 10'lardan başlatarak yeni bir anlayışı geliştirmek için bence ilk adımdı, bunu da başardık." diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön