01 / 05 / 2024

Hükümetten enflasyonu düşürmeye yönelik bir adım daha! Yüzde 10'a yükseltildi

Hükümetten enflasyonu düşürmeye yönelik bir adım daha! Yüzde 10'a yükseltildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın enflasyonla mücadele için uygulamaya koyduğu Gelire Endeksli Senet, kredi kart limitlerinin güncellenmesi, Emtia Fonu Pazarı kurulması gibi adımlara bir yenisini daha ekledi.



Tüketici kredilerinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) oranı yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın enflasyonu düşürmeye yönelik başlattığı tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Resmî Gazete’de yayınlanan 5729 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile tüketici kredilerinde yüzde 5 olarak uygulanan Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) oranı yüzde 10’a çıkarıldı.

Daha önce de kredi kartlarında asgari ödeme tutarı 25 bin ve üstü limitler için yüzde 40’a yükseltilmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön