06 / 05 / 2024

Hükümetten milyonlarca kişiyi ilgilendiren şok karar! Konut ve iş yeri yapım kredilerinde üst limit artırıldı!

Hükümetten milyonlarca kişiyi ilgilendiren şok karar! Konut ve iş yeri yapım kredilerinde üst limit artırıldı!

Afet riski altındaki alanlardaki yapıların dönüştürülmesi çerçevesinde sağlanacak konut ve işyeri yapım kredilerinde üst limit ve faiz oranı resmen yükseltildi. İşte ayrıntılar...



Dünya'da yer alan habere göre; Resmi Gazete'nin 2 Ekim tarihli sayısında yayımlanan 6306 sayılı kanun çerçevesinde afet riski altındaki alanlardaki yapıların dönüştürülmesi için hak sahiplerinin kullanacakları kredilerdeki faiz desteğiyle ilgili kararda değişiklik yapıldı. 

Bu kararla beraber, hak sahipleri için sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti, güçlendirme kredisi için 240 bin Türk Lirası'na, konut yapım ve edinme kredileri ve iş yeri yapım kredisi için 600 bin Türk Lirası'na, iş yeri edinme kredisi de 250 bin Türk Lirası'na çıkarıldı.

Hükümetten milyonlarca kişiyi ilgilendiren şok karar! Konut ve iş yeri yapım kredilerinde üst limit artırıldı! 

Yeni düzenleme kapsamında, güçlendirme ve konut yapım ve edinme kredilerinde faiz oranı 400 baz puandan 600 baz puan, iş yeri yapım ve edinme kredileri ise 300 baz puandan 450 baz puan olarak güncellendi. 

Bakanlığın faiz desteği oranı ise güçlendirme ve konut kredilerine aylık 0.50 puan, iş yeri kredilerine aylık 0.38 puan şeklinde yapıldı. 

Kararla ayrıca, bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı sınırı da 2 milyon Türk Lirası'ndan 3 milyon Türk Lirası'na yükseltildi. 

Afet riski altındaki alanlardaki yapıların dönüştürülmesi  çerçevesinde sağlanacak konut ve işyeri yapım kredilerinde değişiklik yapılmasına ilişkin karar yayımı tarihinde yürürlüğe alındı. 

Düzenlemeyle gerçek ya da tüzel kişilerin, afet riskli olduğu tespit edilen evini ya da iş yerini kendi olanakları yapmak istemeleri durumunda bankalardan kullanacakları kredilere sağlanacak faiz desteği ile ilgili temeller açıklandı.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Eylül 2022 enflasyon rakamları belli oldu! TEFE TÜFE oranları şaşırttı! 

Asgari ücret belli oldu mu? 2023 asgari ücret ne kadar? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?


Geri Dön