03 / 05 / 2024

Hükümetten sürpriz af kararı! Kapsama kimler girecek af yasası ne zaman çıkacak?

Hükümetten sürpriz af kararı! Kapsama kimler girecek af yasası ne zaman çıkacak?

Hükümet milyonlarca kişiyi kapsamına alması beklenen af çalışmasının haberini duyurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüştüklerini açıkladı.



Yükseköğretim Kurulu (YÖK), gündeme gelen öğrenci affı Meclisten geçtikten sonra uygulanması durumunda af bekleyebilecek kişi sayısını açıkladı.

Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerin affıyla ilgili çalışma başlatıldı. Çalışmanın temmuz ayından önce yasalaşması bekleniyor.

YÖK tarafından, öğrenci affını bekleyebilecek kişilerin sayısı açıklandı. Bu çerçevede; disiplin cezası, Açıköğretim Sistemi’nde üst üste dört dönem kayıtlarını yenileme koşullarını sağlamayan öğrencinin programdan ilişiğinin kesilmesi, yatay geçiş, geçici kayıt (lise diploması olmayanlar) ile kayıtlananların belirtilen tarihe kadar diplomalarını getirememesi, denklik lisans tamamlaması sona eren gibi durumlarda yer alan toplam 4 milyon 242 bin 316 öğrenci af kapsamına alınacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön