17 / 05 / 2024

af yasası

af yasası

Hükümet milyonlarca kişiyi kapsamına alması beklenen af çalışmasının haberini duyurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüştüklerini açıkladı.

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

120 bin mahkûm İnfaz iyileştirmesini bekliyor! En son izinler 31 Temmuz 2023'uzatılmıştı!

Af yasası konusu gündemdeki yerini koruyor. 7. yargı paketi sonrasında, kısmi af yasası ve infaz iyileştirmesi ile ilgili ayrıntılar yakından takip ediliyor.

120 bin beklediği af kararı ne zaman çıkacak? İnfaz iyileştirmesi yapılacak mı?

Türkiye'de 120 bin mahkûmun erken tahliyesi için genel af yasasının çıkıp çıkmayacağı gündemde. Bakın erken tahliye için detaylar neymiş...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Hükümetten sürpriz af kararı! Kapsama kimler girecek af yasası ne zaman çıkacak?

Hükümet milyonlarca kişiyi kapsamına alması beklenen af çalışmasının haberini duyurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüştüklerini açıkladı.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Vergi taksitlendirme başvuruları için son tarih belli oldu!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmekle yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için bugünden itibaren 10 günlük süre kaldı.

Kamu alacaklarında vergi affından yararlanmak için son 1 hafta!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmeye yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için son haftaya girildi. Süre, 1 Aralık'ta dolacak.

Emlak vergisi af kanunu 2014!

11 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6552 sayılı Torba Yasası gereğince, emlak ve çevre temizlik vergisi borçları taksitlendirilebiliyor. İşte emlak vergisi af kanunu 2014..

Emlak vergisi af yasası ile nasıl yapılandırılır?

6552 sayılı Torba Yasası ile bazı vergi ve alacaklara af getirildi. Af getirilen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisi af yasası ile nasıl yapılandırılır?

Emlak vergisi borcuna af şartları!

2014 yılının Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası dahilinde emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçlarına af getirildi. İşte emlak vergisi borcuna af şartları..

Vergi borcu olanlara af çıktı mı?

6552 sayılı Torba yasasının Eylül 2014'te yürürlüğe girmesi ile birlikte vergi borcu olanlara af çıktı. Peki hangi vergiler yapılandırılabiliyor. Emlak vergi borcu olana af çıktı mı?

Emlak vergisi af kapsamına alındı mı?

Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak Torba Yasasının yürürlüğe girmesi ile bazı vergi borcu ve alacaklarda yapılandırma söz konusu oldu. Peki, emlak vergisi af kapsamında mı?

af yasası Haberi

af yasası

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), gündeme gelen öğrenci affı Meclisten geçtikten sonra uygulanması durumunda af bekleyebilecek kişi sayısını açıkladı.

Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerin affıyla ilgili çalışma başlatıldı. Çalışmanın temmuz ayından önce yasalaşması bekleniyor.

YÖK tarafından, öğrenci affını bekleyebilecek kişilerin sayısı açıklandı. Bu çerçevede; disiplin cezası, Açıköğretim Sistemi’nde üst üste dört dönem kayıtlarını yenileme koşullarını sağlamayan öğrencinin programdan ilişiğinin kesilmesi, yatay geçiş, geçici kayıt (lise diploması olmayanlar) ile kayıtlananların belirtilen tarihe kadar diplomalarını getirememesi, denklik lisans tamamlaması sona eren gibi durumlarda yer alan toplam 4 milyon 242 bin 316 öğrenci af kapsamına alınacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, öğrenci affı konusundaki yetkili makamın Meclis olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Erol Özvar, öğrenci affıyla ilgili...