29 / 04 / 2024

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?



Genel af düzenlemesine ilişkin merak edilenler

TBMM'de kabul edilen 7. Yargı Paketi, infaz düzenlemeleriyle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi. Yeni adalet paketi, uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar, hacizlerin uygulanması ve göçmen kaçakçılığına ilişkin kuralları içeriyor.

Yargı paketi, genel af düzenlemesine ilişkin merak uyandırdı. İşte genel af düzenlemesinde yer alan maddeler:

Çocukları hasta olan annelere infaz ertelemesi getirilirken, kira uyuşmazlıkları arabuluculuk kapsamına alındı. Göçmen kaçakçılığı suçlarına daha ağır cezalar öngörülürken, uyuşturucu madde ticareti suçlarına da yarı oranında artırılmış cezalar getirildi.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu madde kullanımı suçundan hükümlü olanlar ve diğer suçlardan hükümlü olup uyuşturucu bağımlısı olduğu tespit edilen hükümlüler için ceza infaz kurumlarında tedavi ve rehabilitasyon programlarına katılma zorunluluğu getirildiği belirtildi. Bu kararın alınmasındaki amaç ise bağımlılık sorunu olan hükümlülerin topluma kazandırılması ve yeniden suç işlemelerinin önlenmesi olarak açıklandı.


Geri Dön