03 / 05 / 2024

Hulusi Belgü: Türkiye'de 333 AVM 385 bin kişiye istihdam sağlıyor!

Hulusi Belgü: Türkiye'de 333 AVM 385 bin kişiye istihdam sağlıyor!

Kasım Ayı’nın ve 2013 yılının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde Organize Perakende Sektörü tüm taraflarıyla 13. Perakende Günleri’nde buluşuyor. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, konut ile ilgili açıklama yaptı...



Türk Ekonomisinin dinamosu olarak, sürekli büyüyen sektörler arasında yer alan Organize Perakende Sektörü’nün etkin kuruluşu AYD ( Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) verilerine göre; 60 milyar Amerikan Doları ciroyla ve Türkiye genelinde sayıları 333’e ulaşan AVM’ler sayesinde 385 bin kişiye de istihdam sağlanmıştır. Yani Türkiye’de yaklaşık 400 bin aileden bir kişi AVM’lerde görev yapmaktadır.


Organize Perakende Sektörü’nde bugün gelinen noktada; katma değeri yüksek marka ekonomisi gelişmekte, dünyaya yayılmakta olan ulusal markaların sayısı artmaktadır. AVM yatırım ve işletmeleri bu gelişmelere önemli katkı sağlamakta ve desteklemektedir. 


Ayrıca, AVM’ler artık bir ticari alan olmaktan daha çok sosyal yaşam merkezi olarak toplum tarafından kabul görmektedir. Buna paralel olarak AVM işletmeleri kültür sanat etkinlikleriyle de topluma dönük fayda sağlayan ciddi organizasyonlara imza atmaktadırlar. Organize Perakende Sektörü’nün önemli platformu olan Perakende Günleri’nin bu gelişmelerde katkısı büyüktür. Bu yıl 13.’sü düzenlenen Perakende Günleri’nde AVM’ler Fuar alanının % 50’lik, Konferans katılımcı sayısında ise %30’luk kısmını oluşturmaktadır. 13. Perakende Günleri’ni düzenleyen Soysal’a teşekkür ediyor, Organize Perakende Sektörü’ndeki tüm kurum ve kuruluşları AYD olarak kutluyor; başarılılarının devamını diliyoruz.


Geri Dön