02 / 05 / 2024

Hurma fiyatları resmen uçtu! 1 ay önce 250 TL olan hurma şu an 300 TL’ye fırladı!

Hurma fiyatları resmen uçtu! 1 ay önce 250 TL olan hurma şu an 300 TL’ye fırladı!

Ramazan alışverişi öncesi Mısır Çarşısı hareketlendi fakat fiyatlar cep yaktı. Esnaf, İskenderun Limanı'ndaki yangın sebebiyle hurma bulmakta zorlandıklarını belirtti. 1 ay önce 250 lira olan hurma 300 liraya fırladı.



Eminönü’nde Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala alışveriş hareketliliği başladı.

Esnaf, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmanın İskenderun Limanı’ndaki yangın sebebiyle pazara geç geldiğini ve fiyatının yükseldiğini ifade ederken, deprem nedeniyle çarşıdaki yoğunluğun beklenenden az olduğunu belirtti.

Esnaf İbrahim Özbey, “Antep fıstığı zarar gördü. Gaziantep’in de depremden zarar görmesinden kaynaklı şu an fıstık bulamıyoruz. Malatya da depremden hasar aldığı için kayısının kilosu 230 lira oldu. Kudüs hurması şu an 160 TL. İskenderun Limanı’nda çıkan yangın nedeniyle hurma bulamıyoruz” şeklinde konuştu.

Hurma fiyatları resmen uçtu! 1 ay önce 250 TL olan hurma şu an 300 TL’ye fırladı!

‘LİMAN YANGININDAN SONRA HURMA BULAMIYORUZ’

Eminönü’nde esnaf olan İbrahim Özbey, “Deprem felaketinin ardından hurma fiyatları yükseldi. Antep fıstığı zarar gördü. Gaziantep’in de depremden etkilenmesi nedeniyle şu an fıstık bulamıyoruz. Malatya da depremden hasar aldığı için kayısının kilosu 230 lira oldu. Kudüs hurması şu an 160 TL. İskenderun Limanı’nda çıkan yangın yüzünden hurma bulamıyoruz. Elimizdeki hurmaları bu fiyata satmak zorunda kalıyoruz, daha fazla hurma gelseydi fiyatlar daha uygun olabilirdi. Deprem felaketinden önce hurma 130 liraydı” dedi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön