28 / 04 / 2024

Hüseyin Altaş: AVM’lerde kiralar düşürülecek!

Hüseyin Altaş: AVM’lerde kiralar düşürülecek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) tarafından düzenlenen Markalı İhracat Zirvesi 2020'de konuşma yapan AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, "AYD olarak perakendecinin ciddi kayıpları olma ihtimali üzerine kiraların düşürülmesi ve benzeri önlem almak için kendi aramızda çalıştay yapacağız" dedi...



BMD tarafından düzenlenen, Markalı İhracat Zirvesi 2020'nin açılış töreni AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş'ın katılımı ile gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Hüseyin Altaş açılış konuşmasında, dünyayı saran ve son olarak ülkemizde de görülen koronavirüs hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Altaş, Türkiye'nin koronavirüsle sonlarına doğru tanıştığını, önlemlerin de çok iyi alınmasıyla ülkenin bu salgından en az zararla çıkacağını belirterek, şöyle konuştu:

"AYD olarak perakendecinin ciddi kayıpları olma ihtimali üzerine kiraların düşürülmesi ve benzeri önlem almak için kendi aramızda çalıştay yapacağız. Bizim de AYD üyeleri olarak 15 milyar dolar borcumuz var. Dövizle kira yasağı doğru bir yasaktır. Bu yasaktan sonra yük bileşenlerin bir ayağı olarak AVM'cilerin üzerinde kaldı. Ülkemiz için elimizi taşın altına koyalım ancak bu zorunlulukları paylaşarak devam edelim. Biz de AVM'lerin borçlarının yapılandırılması, faiz indirimi ve dövizle ilgili çalışma yapılması hususunda sayın Bakanımızda yardım talep ediyoruz."

Altaş, önlemlerin alınmaması durumunda AVM'lerin zora gireceğini söyledi.

Kiralarda TL'ye geçiş AVM yatırımcılarının yükünü artırdı!

 

 

 

 

 


Geri Dön