30 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan 5. büyük projesini açıkladı: Tarım Kampüsü!

Hüseyin Aslan 5. büyük projesini açıkladı: Tarım Kampüsü!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Aslan, mega projelerinden beşincisini "Tarım Kampüsü" olarak açıkladı, "Her şey çok güzel olacak" dedi. Hüseyin Aslan'ın son projesi "Tarımsal Dönüşüm Projeleri - Tarım Kampusü Projesi" oldu..



Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'e yönelik projelerinden 5'incisini dün Çiçekli Köy'de açıkladı. Daha önce İzmir Sağlık Serbest Bölgesi, Atayol, Egem-35 ve Uçan Tren projelerini açıklayan Hüseyin Aslan'ın son projesi "Tarımsal Dönüşüm Projeleri - Tarım Kampusü Projesi" oldu. Düzenlenen basın toplantısında Hüseyin Aslan, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 10 hektarlık alanda Tarım Kampüsü kurmayı hedeflediklerini ve bu kampüsün tarım ve hayvancılık alanında Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ARGE) işlevi göreceğini söyledi. Aslan, Tarım Kampüsü'nde tarım ve hayvancılıkta üretimin, verimliliğin ve kalitenin artırılması için çalışmalar ve projeler üretileceğini, araştırmalar yapılacağını, ulusal ve uluslararası kongreler düzenleneceğini belirtti. Aslan şöyle konuştu: "Bu kampüste sektördeki teknolojik gelişmeler ve yenilikler, AB'deki kredi ve fonlar araştırılacak. Elde edilecek sonuçlar kooperatiflere, birliklere ve üreticiye anlatılacak. Tarım Kampüsü'nde araştırma ve analiz birimleri kurulacak, üreticilerin yanı sıra üniversite öğrencileri ve bilim adamları bu birimlerde çeşitli araştırmalar yapacak, yeni stratejiler geliştirilecek ve uygulamalar yapacaklar. Öte yandan Tarım Kampüsü'nde, Tarım İl Müdürlüğü, İhracatçılar Birliği, Ticaret Borsası, üretici kooperatifleri, birlikler, ziraat odaları, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektörün birlikte çalışacağı bir "Proje Atölyesi" kurulacak. Bu arada, üniversitelerle işbirliği yapılarak kampüs içinde Tarım Meslek Yüksek Okulu'nun kurulması sağlanacak, bu okuldan tarım ve hayvancılık konusunda ara eleman yetişecek. Kampüs içinde ayrıca ulusal ve uluslararası kongrelerin düzenleneceği bir kongre merkezi kurulacaktır" dedi. 


YENİ YATIRIM ALANI 

Küçük işletmelerin işgücü ve sermaye konusunda sorun yaşadığını, kalite ve üretimin düştüğünü anlatan Aslan, Tarım Kampüsü Projesi'nin küçük işletmeler için önemli bir yatırım merkezi olacağını kaydetti. İzmir'in seracılık için de çok uygun bir bölge olarak dikkat çektiğini belirten Aslan, "Jeotermal seracılığın projelendirilip uygulanmasıyla hem meyve, sebze üretimi ve ihracatı artacak, hem de elde edilecek yüksek gelirin diğer sektörlerde yatırıma aktarılmasıyla İzmir ekonomisi canlanacak" diye konuştu. 


Soner Çağlar/Sabah Gazetesi


Geri Dön