04 / 05 / 2024

Hüseyin Çelik'ten Datça Bozburun'daki imar düzenlemesi hakkında açıklama!

Hüseyin Çelik'ten Datça Bozburun'daki imar düzenlemesi hakkında açıklama!

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, " Sit alanları tahrip ediliyor, tarih yok ediliyor şeklinde propaganda başladı. Gezi olaylarının yıl dönümünde onu kışkırtacak yayınlar yapılıyor " dedi...




AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Sit alanları tahrip ediliyor, tarih yok ediliyor şeklinde propaganda başladı. Gezi olaylarının yıl dönümünde onu kışkırtacak yayınlar yapılıyor" dedi.

 

Datça Bozburun'daki imar düzenlemesi


Çelik, Datça Bozburun'daki imar düzenlemesine ilişkin gazetelerde de yalan, yanlış haberler yer aldığını ifade ederek, "Bir tarafta Datça-Bozburun, bir tarafta İstanbul merkezi yarımadasında inşaatlar devam ediyor, 'sit alanları tahrip ediliyor, tarih yok ediliyor' şeklinde propaganda başladı. Hani Gezi olaylarının yıl dönümüne yakın bir zamana geldik ya onu besleyecek, kışkırtacak şekilde bazı yayınlar yapılıyor, biz bunun farkındayız" değerlendirmesinde bulundu.


Datça'da 9-10 yıldan beri yapılan bir hazırlık bulunduğunu, 2005'ten beri 1/25 binlik çevre düzeni planı yapıldığını belirten Çelik, şöyle konuştu:


"Datça-Bozburun özel çevre koruma bölgesinde bulunan 17 köyün 5'inde imar planı yapılmış, geriye kalan 12 köyle ilgili olarak 2B ve sit alanlarından dolayı yapılamamış. Tabiat varlıkları ve kültür varlıkları kurullarının verdiği kararlar beklenmiş, bu kararları esas alan 1/25 binlik çevre düzeni imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılıp, askıya çıkmıştır. Buna itirazlar olabilir, bunlar gelecek, Bakanlık yetkilileri bu itirazları değerlendirecek, itirazlar haklıysa onların haklılığı doğrultusunda revizyonlar yapılacak ama haklı değillerse Bakanlık kendi yaptığı programın aslına sadık kalacak ve kesinleştirecek. Bu yapılırken oradaki kamu kuruşlarının, STK'ların, köylülerin görüşleri alınmış, kırsal kalkınma, ekolojik denge, tabi güzellikleri yok etmeme, balıkçılık, sit alanları göz önüne alınarak bir plan hazırlanmıştır."


Datça-Bozburun'daki imar düzenlemesine ilişkin yapılan haberlerin olumsuz olması için belli medya gruplarının CHP'li Datça Belediye Başkanından görüş almak istediklerini belirten Çelik, fakat belediye başkanının "bu bizim ihtiyacımızdır, halkımızın ihtiyacıdır, uzun zamandır yapılmasını beklediğimiz düzenlemedir, buna karşı çıkmak doğru değildir" beyanlarında bulunduğu için bu ifadelerin basında yer almadığını söyledi.


Çelik, "Bu işin bilimsel olmayan bir tarafını birileri getirsin, göstersin en önce biz müdahil oluruz. Çevre, yeşil, tarih duyarlığı, denizlerin temiz olması kimsenin tekelinde değil, biz herkesten daha hassasız" diye konuştu.



AA


Geri Dön