28 / 04 / 2024

Hüseyin Gelis: Türkiye'ye yeni merkezler açılacak!

Hüseyin Gelis: Türkiye'ye yeni merkezler açılacak!

Siemens Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Gelis, Türkiye'nin dışarıdan çok olumlu bakıldığını belirterek 'Türk olduğumu duyunca 'Paramı nereye yatırayım' diye soruyorlar' dedi...



Gelis, son 4 hafta içinde ABD, Almanya ve İngiltere'de bulunduğunu buralarda yaptığı sohbetlerde Türkiye konusu açıldığında çok pozitif mesajlar aldığını anlattı. Ekonomi basınıyla yaptığı sohbet toplantısında Gelis, 'Anlattığım herkes 'Para var nereye yatırım yapalım' diye soruyor. Dünyada yeni pazarlar, yeni merkezler aranıyor ve Türkiye burada önemli bir rol oynuyor. Eskiden 'dünyaya açılıyoruz' diyen BRIC (Brezilya, çin, Hindistan ve Rusya) ülkelerine giderdi. Artık buralar yetmiyor. İşte bu nedenle 5 yıl içinde önemli merkezler (şirket) Türkiye'ye gelecek' iddiasını bizimle paylaştı. 'Kimler gelecek' diye sorduğumuzda ise Gelis, 'Bugüne kadar gelmeyenler dahil birçok merkez gelecek. En çok enerji, otomasyon' diye hemen sıralıyor. Gelis'e göre, şirketler hem üretim hem de geliştirme için gelecek. İşte bu nedenle Gelis seçimlerin sonucunu pek önemsemiyor. Gelis: 'Seçimde büyük bir değişim olsa da fark etmeyecek. çünkü Türkiye artık ekonomisi dikkat çeken bir ülke' dedi. Gelis'in en önemli tereddütleri genç işsizler ve ar-ge. Gelis, kendilerinin de eğitim konusundaki yatırımlarını artırdıklarını, 160 ar-ge elemanını 20 kişi artıracaklarını ve 5 yıl içinde 80 kişi daha alacaklarını anlattı.

TÜRKİYE 18. SIRADA
2010'da Siemens'in iş girişinin (birkaç yıla yayılan işler nedeniyle ciro kullanılamıyor) yüzde 19 artarak 1.1 milyar euroya ulaştığını, grubun sağlık, aydınlatma gibi diğer birimleriyle birlikte konsolide iş girişinin yüzde 18 artışla 2.6 milyar euroya yükseldiğini söyledi. Gelis, 81 milyar euroluk dünya rakamı içinde Türkiye'nin 2.6 milyar euro ile 18'inci sırada olduğunu dile getirdi. Siemens Türkiye Genel Müdürü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile elektrikli araba altyapısı için temasta olduklarını da söyledi. Görüşmelerin şarj üniteleri ve elektrik motorları konusunda olduğunu belirtti.
Sabah/Tarık Yılmaz


Geri Dön