27 / 04 / 2024

Suudi prens Türkiye'ye yeni yatırım yapmayı planlıyor!

Suudi prens Türkiye'ye yeni yatırım yapmayı planlıyor!

Dünyanın en zengin işadamları arasında gösterilen Suudi Arabistan merkezli Kingdom Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Prens Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, Türkiye'ye yeni yatırım yapmayı planlıyor...



30 milyar dolarlık servetiyle Ortadoğu'nun en zengin işadamı olan Suudi Prens Al-Waleed bin Talal'ın gözü Türkiye'de. Suudi Prens, iki farklı alana yönelik yatırım planlıyor. 


TÜRKİYE, yerel seçim heyecanına kilitlenmişken, yabancı işadamlarının gözü yatırım fırsatında. Dünyanın en zengin işadamları arasında gösterilen Suudi Arabistan merkezli Kingdom Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Prens Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, Türkiye'ye yeni yatırım yapmayı planlıyor. 


Suudi şirketin resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirmeye göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı Taha Genç ile Prens Al-Waleed bin Talal, Kingdom Holding'in merkez binasında görüşme yaptı. 

Türkiye ekonomisindeki büyümenin konuşulduğu görüşmede Suudi Prens'in yeni yatırımlar için sinyal verdiği belirtildi. Taha Genç, yapılan görüşmede Suudi Prens AlWaleed bin Talal'ın iki alanda yeni yatırım yapmayı planladığını söyledi ancak detaylar hakkında bilgi verilmedi. 

TÜRKİYE'DE 8 OTELİ VAR Kingdom Holding'in internet sitesinden duyurulan toplantıda Suudi Prens'in iştirakleri yoluyla Türkiye'deki yatırımları hatırlatıldı. Aralarında Four Seasons Hotel Sultanahmet, Mövenpick Hotel istanbul, Swissotel Grand Efes  İzmir  başta olmak üzere 8 otelde işbirliği olduğu belirtilen açıklamada Kingdom Holding'in küresel çapta hissedar olduğu Çiti Bank aracılığıyla Akbank'ta, News Corperation ile de Fox TV'de dolaylı ortaklığı hatırlatıldı. Foıbes'un açıkladığı zenginler liginde dünya 26'ncısı olan Al-Waleed bin Talal'ın servetinin 26 milyar dolar olduğu 

belirtiliyor. Bloomberg verilerine göre ise bu rakam 30 milyar dolar.

 

CİTİ'DE HİSSESİ BULUNUYOR 


500 milyon dolara mal olan 173 metrelik 5KR adlı özel yatını imal ettiren Suudi Prens Al-Waleed bin Talal, Türk heyetiyle görüştü. 


Ortadoğu'nun en büyük teknoloji şirketlerinden Rotana'nın sahibi olan Al-Waleed bin Talal, iletişim devi News Corp'un yüzde 7, finans şirketi Citigroup'un yüzde 6'sının da sahibi. Suudi Prens'in, turizmde de Four Seasons, Fairmont gibi zincirlerde de hissesi bulunuyor. 


Ticari Hayat 


Geri Dön