09 / 05 / 2024

Suudi prens türkiye yatırımları

Suudi prens türkiye yatırımları

Dünyanın en zengin işadamları arasında gösterilen Suudi Arabistan merkezli Kingdom Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Prens Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, Türkiye'ye yeni yatırım yapmayı planlıyor...

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

Türkiye’ye 15 milyar dolar geliyor. Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara yakın yeni kaynak sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelindi. Kaynağın 2-3 milyar dolarlık bölümü yıl sonuna kadar gelecek. Bu hafta Suudi Arabistan da Türkiye'ye 5 milyar dolar mevduat yapılması için müzakerelerde nihai a

Katar'dan Türkiye'ye 10 milyar dolarlık kaynak! Görüşmeler son aşamada!

Suudi Arabistan'dan sonra Katar ile de görüşmelerde son aşamaya gelindi. Katar'dan Türkiye'ye 10 milyar dolara ulaşabilecek yeni kaynak girişi için görüşmeler sürüyor. Kanyağın 3 milyar dolarlık bölümünün ise sene sonuna kadar gelmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında! 

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye’ye 4 ülkeden 55 milyar dolar geliyor iddiası

Türkiye’de vatandaş ekonomi altında ezilmeye devam ederken dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Merkez Bankası rezervlerinin eksilerde olduğu bilinirken, Türkiye’ye Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Rusya’dan toplamda 55 milyar dolar geleceği iddia edildi. 

Türkiye, BRICS’e üye olmaya hazırlanıyor! BRICS nedir? BRICS üyesi ülkeler hangileridir?

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand; Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını öne sürdü. Güney Afrika’da düzenlenen zirvede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda istekli olduğunu ifade etmişti. Peki BRICS nedir? BRICS ü

Kardeş(!) Suudilerden Türkiye'ye büyük şok! Yasak geldi

Uzun süren gergin ilişkilerin ardından ekonomik durumun da etkisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği Suudi Arabistan, Türkiye’ye beklenmedik bir hamle yaptı. İlişkilerin düzelmesi çabasıyla yapılan ziyaret hamlesine Suudiler seyahat yasağı ile karşılık verdi.

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Suudi Arabistan Türkiye'den ev alan Araplara baskı mı uyguluyor?

Daha önce Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan yönetiminin şimdi de Türkiye'den ev alan vatandaşlara evlerini satmaları yönünde baskı uyguladığı iddia edildi.

Türkiye'den ev almak isteyen Suudi Arabistan vatandaşlarına engel!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Suudi Arabistan konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, ''Son yıllarda Türkiye'den gayrimenkul alımında hep ilk 3 arasında yer alarak Suudi kardeşlerimiz ülkemizi kendi evi gibi görmektedirler'' diye konuştu.

Suudi prens türkiye yatırımları Haberi

Suudi prens türkiye yatırımları

30 milyar dolarlık servetiyle Ortadoğu'nun en zengin işadamı olan Suudi Prens Al-Waleed bin Talal'ın gözü Türkiye'de. Suudi Prens, iki farklı alana yönelik yatırım planlıyor. 


TÜRKİYE, yerel seçim heyecanına kilitlenmişken, yabancı işadamlarının gözü yatırım fırsatında. Dünyanın en zengin işadamları arasında gösterilen Suudi Arabistan merkezli Kingdom Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Prens Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, Türkiye'ye yeni yatırım yapmayı planlıyor. 


Suudi şirketin resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirmeye göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı Taha Genç ile Prens Al-Waleed bin Talal, Kingdom Holding'in merkez binasında görüşme yaptı. 

Türkiye ekonomisindeki büyümenin konuşulduğu görüşmede Suudi Prens'in yeni yatırımlar için sinyal verdiği belirtildi. Taha Genç, yapılan görüşmede Suudi Prens AlWaleed bin Talal'ın iki alanda yeni yatırım yapmayı planladığını söyledi ancak detaylar hakkında bilgi verilmedi. 

TÜRKİYE'DE...