02 / 05 / 2024

Türkiye’ye 4 ülkeden 55 milyar dolar geliyor iddiası

Türkiye’ye 4 ülkeden 55 milyar dolar geliyor iddiası

Türkiye’de vatandaş ekonomi altında ezilmeye devam ederken dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Merkez Bankası rezervlerinin eksilerde olduğu bilinirken, Türkiye’ye Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Rusya’dan toplamda 55 milyar dolar geleceği iddia edildi. 



Enflasyon TÜİK’in açıkladığı verilerin çok üzerinde seyrederken, kur baskısı ve yüksek fiyatlar vatandaşın belini bükmeye devam ederken piyasaları hareketlendiren bir iddia gündeme geldi.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Türkiye’yebir kaç gün içinde 55 milyar dolar gibi bir paranın gireceğini yazdı.
Turan, iddiasına kaynak olarak ise 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Baş Danışmanlarından Can Pulak’ı gösterdi.
Rahmi Turan, Pulak’ın Suudilerden 20 milyar dolar, Katar’dan 15, Birleşik Arap Emirlikleri’nden 10 milyar ve Rusya’dan 10 milyar dolar olmak üzere Türkiye’ye 55 milyar doların gireceğini savundu.

Paraların, neyin karşılığı olarak ya da neden Türkiye’ye geleceğine dair bir ayrıntıya yer verilmezken, Turan, "Haydi hayırlısı, karşılığında ne vereceğiz, yine neyimizi satacağız bilemiyorum. Ama para geliyor işte…" ifadelerine yer verdi.

Turan’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Bunca olumsuz haberden sonra, bir de piyasaları geçici olarak da olsa rahatlatacak bir haber vereyim sizlere.
Birlikte sabah yürüyüşü yaptığım çok önemli ve değerli bir dostum, birkaç güne kadar 55 milyar doların hazineye gireceğini fısıldadı kulağıma.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön